donderdag 21 maart 2019

Dubbele plooi gordijn

Bekijk het gehele assortiment gordijnen. Of bezoek één van onze winkels. Vraag uw Gratis Kleurstalen aan. De gratis kleurstalen zijn met 1-werkdagen bij u thuis!


Transformeer je Huis met onze grote selectie aan accessoires.

De dubbele plooi wordt over het algemeen het meeste toegepast. Deze plooi neemt minder ruimte in aan de zijkant dan een dubbele plooi. Dus hoe hoger het gordijn , des te meer plooi er nodig is om het mooi te laten hangen. De gordijnen hangen dan gelijkmatiger. Houdt jij van royale plooien dan kun je bij inbetweens en vitrages gebruik maken van een driedubbele plooi.


Hiervoor wordt nog meer stof gebruikt dan bij een dubbele plooi waardoor de gordijn prachtig ruim vallen. Bij overgordijnstoffen kan deze plooi mooi gecombineerd worden met soepelvallende dunnere stoffen. Deze variant is al vele jaren heel populair.

Gordijnen dubbele plooi is het meest bekende plooi type. Zeker bij oudere mensen ziet u vaak gordijnen met een dubbele plooi hangen. Van oudsher is dit het meest gebruikte plooitype.


Bij dubbele plooi gordijnen worden er machinaal plooien naast elkaar gemaakt die in een V-vorm hangen. Een dubbele plooi ook wel vlinderplooi genoem kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof. Het gordijn hangt voller en geeft diepere plooien. Voor deze plooi wordt meer stof gebruikt.


Bij deze wijze van confectie wordt er echter meer stof gebruikt dan bij een enkele plooi. Wij adviseren om gordijnen die bestemd zijn voor de woonkamer of langer zijn dan 1centimeter, uit te laten voeren met een dubbele plooi. Er wordt dus meter overgordijnstof gebruikt om een meter gordijn te fabriceren met een dubbele plooi.


Je kunt kiezen uit verschillende plooien om te zorgen dat je gordijnen precies vallen zoals jij dat wilt. Welke plooi je kiest is van je eigen smaak afhankelijk en soms van de gekozen stofsoort. Wil je gordijnen aan de ringen van een roede hangen, kies dan altijd voor een enkele of dubbele plooi. Meet de breedte door de breedte van de roede te meten en tel hier 20cm bovenop. Ook willen wij weten welke plooi u wilt maken of wat voor soort band u wilt gebruiken.


U heeft de keuze uit band ( bijvoorbeeld het Bandex-band) waar of meer trekkoorden in zitten. Deze koorden trekt u nadat u het band op uw gordijn genaaid heeft aan en voila, daar verschijnen de plooien.

Alleen nog de plooibandhaakjes erin en klaar is uw. Alle maten en kleuren vind je eenvoudig en snel op beslist. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Hieronder vindt u een overzicht van alle stofsoorten die mogelijk zijn. Kies een stof die u wenst en vervolgens kunt u de gordijnen geheel naar uw keuze samenstellen. Er wordt bij een dubbele plooi een ruime hoeveelheid stof gebruikt. Hierdoor valt de stof mooi en rijk. De losse plooien krijgen hierdoor een volle uitstraling.


Hierbij heeft de stof aan de bovenzijde een dubbele plooi die gestikt is. Dubbele plooi : ook bekend als de vlinderplooi. Deze mooie plooi wordt veel gebruikt bij in-betweens en vitrages of gordijnen van een soepele stof. Is het gordijn van een dikkere of stuggere stof, of is het gordijn gevoer dan is de dubbele plooi niet heel geschikt.


Met deze plooi valt het gordijn ruimer en toont royaler. Dit wordt dan herhaald voor elke voorgemaakte plooi in je gordijn. Weet jij nog niet wat je moet kiezen, een enkele plooi of een dubbele plooi ? Lees dan onze blog over de keuze tussen een enkele plooi en een dubbele plooi ! Wij maken gordijnen 1 op maat, met enkele plooi of dubbele plooi. Dus hoe langer het gordijn , des te meer plooi er nodig is om het mooi te laten hangen.


Plooien zorgen ervoor dat een gordijn mooi ‘valt’. Kies voor een enkele plooi , een dubbele plooi , een driedubbele plooi of een vlinderplooi. Hoe dikker de plooi , hoe meer stof je nodig hebt. HEMA kan je precies vertellen hoeveel stof je nodig hebt bij jouw afmetingen en gewenste plooi.


Stap voor stap uitleg om gordijnen te maken. Heb je een mooie stof gevonden of wil je zelf de gordijnen gaan naaien, dan vind je bij deze site handige stap voor stap aanwijzingen (tips) voor overgordijnen, blinds en ringgordijnen. Ik heb in het verleden wel wat gordijnen niet al te netjes opgehangen dus ik ben hier heel blij mee en jullie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts