dinsdag 19 maart 2019

Koolstofmonoxidemelder ophangen

U kunt een koolstofmonoxidemelder door een bedrijf laten plaatsen maar uiteraard ook zelf monteren. Probeer op iedere verdieping van uw huis een melder te plaatsen. Idealiter moet u een melder plaatsen in, of in de buurt van, elke kamer waarin een brandstof verbruikend toestel staat.


Het monteren van een koolmonoxidemelder is niet ingewikkeld. U moet er wel goed op letten waar u de melder plaatst! Hang de koolmonoxidemelder niet tegen het plafond.


Als de melder wordt opgehangen in de ruimte waar het verbrandingstoestel zich bevindt, dan is een combimelder mogelijk. In deze situatie is de hoogte van ophangen namelijk gelijk. In andere ruimtes verschilt de hoogte van ophangen en zal voor twee verschillende melders gekozen moeten worden. Zie ook het plaatsingsadvies voor koolmonoxidemelders. Er zijn ook plekken waar je het alarm niet zou moeten ophangen omdat dit de werking kan beïnvloeden.


Het alarm moet nooit geïnstalleerd worden: Op een gesloten plek, zoals in een kast of achter het gordijn. Een plek waar het geblokkeerd kan worden door meubels. Direct boven de wasbak of vlak bij een fornuis. Koolmonoxidemelders blijken vaak onveilig. Het belang van een goede CO-melder leest u hier.


Ook kunt u de beste koolmonoxidemelders vergelijken. Een koolstofmonoxidemelder wordt in principe op de zelfde plek geplaatst als een rookmelder. Dit geldt dus zowel voor campers als woonhuizen. Vriendelijke groet, Read2. Er zijn veel verschillende koolmonoxidemelders te koop.


Vind hier goede tips om een juiste koop te doen voor een betrouwbare koolmonoxidemelder. Bekijk hier alle informatie over koolmonoxidemelder kopen. Overzicht van best geteste CO-melders, aanbiedingen en waar te koop. Wilt u een koolmonoxidemelder kopen?


Waar u allemaal op moet letten bij de aankoop en beste online aanbieders van koolmonoxidemelders vindt u hier. Waar je het best een CO-melder kunt ophangen , lees je in het plaatsingsadvies. Het kan zijn dat het installatievoorschrift in de handleiding van jouw CO-melder hiervan afwijkt. Bespaar tot wel via kiesproduct. Een koolmonoxidemelder moet worden opgehangen op een plek waar een verhoogde kans op koolmonoxide is.


Dit kan in de buurt van een geiser, cv-ketel of een ander verbrandingsapparaat zijn. En waar in die bovengenoemde ruimten hang je die melder dan op? Dit is echter een hardnekkig misverstand: het is zelfs een fractie lichter dan lucht en verspreidt zich daarom met luchtstromen door het huis. Brandpreventiewinkel heeft het grootste aanbod in koolmonoxidemelders.


Maak nu makkelijk een keuze met onze keuzehulp. Vóór 23:bestel morgen in huis. Ga je een koolmonoxidemelder ophangen ? Dan is het erg belangrijk dit op de juiste manier te doen om de werking van de melder te kunnen garanderen.


De juiste plaatsing van een CO-melder is een veel besproken onderwerp en veel instanties spreken elkaar hierin tegen. Als je een combinatiemelder gebruikt, of de melder hoog ophangt , zal de melder pas signaal geven op een moment dat de concentratie in je lichaam al te hoog is. Overleven doe je het waarschijnlijk wel, maar er zal waarschijnlijk wel een ambulance langs moeten komen voor een controle. Hoe hoog moet ik mijn CO-melder hangen?


Lees hier meer over het gebruik van co-melders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts