vrijdag 24 maart 2017

Antifouling aanbrengen

Jachtlak van topmerken tot wel korting! Bespaar tot wel via kiesproduct. Maar welke antifouling moet je kopen? Er bestaand verschillende soorten, in dit blog wordt toegelicht welke de perfecte match is voor je boot en hoe je deze goed aanbrengt.


Uiteindelijk slijt de zachte antifouling weg.

Harde antifouling is echter poreus, de in de antifouling aanwezige biociden lossen langzaam op en voorkomt op deze manier aangroei. Dunne film antifouling is een harde laag antifouling. Na het aanbrengen laat dit een dunne, harde en gladde film achter.


Zorg dat het onderwaterschip gla vet- en stofvrij is. Plak vervolgens met speciale verfplakband de waterlijn af. Voor het aanbrengen van de antifouling kun je een verfroller gebruiken.


Breng de antifouling niet langer dan een maand voor de te waterlating aan.

Antifouling aanbrengen - Hoe doe ik dat? Het aantal lagen is afhankelijk van de soort die u gebruikt, wij adviseren dikke laag voor het gehele onderwaterschip, en een tweede laag voor de bovenste cm. De antifouling zorgt ervoor dat (micro)organismen zich niet of slecht kunnen hechten aan de romp waardoor het onderwaterschip glad blijft en vrij van aangroei. Een kleine roller is minder zwaar voor de arm, maar neemt iets meer tijd in beslag. Als u kiest voor een kwast, gebruik dan een grote brede kwast.


De afwerking zal niet zo glad worden als bij een aflak, het type kwast is daarom niet belangrijk. Plaats uw opdracht gratis bij meerdere jachtschilders en jachtwerven. U heeft behoefte aan een nieuwe laag antifouling op uw boot. Voor het verwijderen van oude en aanbrengen van nieuwe antifouling vind u via OfferteHaven de beste vakmensen. U kunt er natuurlijk voor kiezen om de antifouling door ons te laten aanbrengen als u wat ouder bent of er gewoon geen zin of tijd voor heeft.


Wij schuren de oude laag antifouling schoon en vetrij zodat de nieuwe laag antfouling een goede hechting kan krijgen. Het vaarseizoen staat voor de deur. Volg hieronder stapsgewijs hoe je antifouling aanbrengt op je boot. De stoffen in antifouling zijn gevaarlijk voor de huid.


Hierop kan de antifouling aangebracht worden. Bij dit systeem bestaat het onderhou bij normaal gebruik, uit maal per seizoen het onderwaterschip afspuiten en schoonmaken en een nieuwe laag antifouling aanbrengen.

Het onderwaterschip beschermen is om meerdere redenen erg belangrijk. Deze organismen verhogen de weerstand van je boot. Dit leidt tot een hoger brandstofverbruik, snelheidsverlies en veranderende vaareigenschappen. Wanneer je een antifouling laag laat aanbrengen behoren deze problemen tot het verleden.


Het aanbrengen van antifouling op uw boot is belangrijk. Deze gevolgen, de verschillende soorten en wat SEAFIT voor u kan betekenen leggen wij u graag uit. De basis van antifouling begint bij een goede onderlaag. Laat professionele antifouling aanbrengen om uw schip te beschermen.


Welke antifouling heeft u nodig? Een boot die behandeld is met antifouling heeft aanwijsbaar minder last van aangehechte micro organismen. Zelfs de volkeren van eeuwen terug zagen er al het belang van in, zij hadden voorlopers van de huidige antifouling. Anti-fouling is letterlijk vertaalt “tegen aangroei”. De vraag is of anti-fouling verf noodzakelijk is.


Nederland als scheepvaart natie heeft toen al ontdekt dat de aangroei van algen, zeepokken. Wil je de antifouling op de boot goed aanbrengen ? Met Hempel, Jotun of een van onze andere merken kies je voor uitstekende kwaliteit. Met een paar tips ga je daar zo goed mogelijk mee oNieuwe laag of niet Afhankelijk van hoeveel je vaart is het verstandig om ieder jaar een nieuwe laag antifoulingaan te brengen.


Uitleg: Op deze site treft u tips aan over het schilderen van het onderwaterschip. Voor een antifouling behandeling van uw boot kunt u bij ons terecht. Wij werken met harde antifouling van het bekende merk International.


KOK watersport vertelt wat antifouling precies inhoudt, waarom het nodig is en hoe je het aanbrengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts