maandag 13 maart 2017

Dampdoorlatende latex

Let op de dampdoorlatende kwaliteiten, Muurverf en latex zijn daarmee synoniemen voor elkaar geworden, op het moment dat je daar buiten gebruik van wilt maken. De combinatie van een gesloten ondergrond met een dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden. Sigmatex Superlatex Matt met jouw kleurkeuze Kleuren van de online kleurenwaaier zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. Acrylaat dispersie is wat meer dampdoorlatend. Laatst kwam ik erachter dat wat ik voorheen voor latex versleet van een heel bekend merk dat overal te koop is, in feite op acrylaat basis is.


Zo veel duurder vond ik het niet dan latex van vergelijkbare kwaliteit, dat wil wat zeggen uit mijn mond vandaan. Daarom is het belangrijk om hout te beschermen met een ademende dampdoorlatende verf. Overtollig vocht kan door de verf diffunderen en het hout kan ook weer vocht opnemen. Moose Färg heeft deze eigenschap, het vormt geen film over het hout. Zonder deze speciale latex zal het hout na verloop van tijd gaan rotten omdat de platen niet kunnen ademen.


Dampdoorlatende verf of ademende verf – buitentoepassing – kozijnen, houtwerk Ademende verfsystemen (ook wel systeem- of schakelverven) zijn dekkende beitsen voor diverse houtsoorten buiten. Ze laten damp door zodat de ondergrond als het ware kan blijven ademen en zo eventueel aanwezig vocht naar buiten kan. Direct achter deze platen zit de dampremmende laag. Dit is een plastic folie die moet voorkomen dat er vocht in de isolatie van het dakpakket komt.


Zorg ervoor dat er geen gaten in de folie komen (bijvoorbeeld door van alles aan de platen vast te schroeven). Als u de platen gaat schilderen, gebruik dan een dampdoorlatende verf. Een latex ondergrond is afgesloten, je kunt deze muur voor de helft. Hoop dat ik je geholpen heb met deze vraag.


Deze laag is 1 ademend! De inhoudsmaat is liter. Schilderen met succes doet u met verf van Sigma. Sigma heeft de beste verf voor een perfect resultaat in de mooiste kleuren. Echter, wanneer de gesloten ondergrond zich buiten bevindt of binnen in een vochtige ruimte (bijvoorbeeld badkamer en keuken), wordt de toepassing van Sigmatex Superlatex Satin afgeraden.


Info over dampdoorlatende verf. Resultaten van zoekmachines! Alkydhars muurverven (synthetisch) en kwaliteits (acryl) latex verven met een hoog bindmiddelgehalte, zijn alleen te verwijderen met een verfafbijtmiddel. Na het verwijderen van ondeugdelijke lagen grondig reinigen met een geschikt middel, naspoelen en afnemen. Eventuele (poederende) restanten fixeren met Sigmafix Universal.


Acrylverf is een verf op basis van acrylaat. Door de dampdoorlatendheid kan lucht en vocht gemakkelijk in uw binnenmuren trekken en er ook weer makkelijk uitkomen. Acryl latex als muurverf Acryl latex is een kwalitatief goede latex , die eventueel ook in een buitenkwaliteit te verkrijgen is.


De verf is licht ademen maar omdat acryl latex minder poreus is dan de voornoemde verven, is de vuilaanhechting minder en is deze verf goed te reinigen. De ideale verf voor op de muren in je badkamer. Histor Badkamer Muurverf is namelijk speciaal ontwikkeld voor vochtige ruimtes.


Kies een dampdoorlatende muurverf die speciaal geschikt is voor buitenmuren. Ze voorkomt dat nat naar binnen dringt en laat opgenomen vocht dat zich in de muren bevindt toch ontsnappen. Dat is belangrijk om vochtproblemen te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts