maandag 15 mei 2017

Afstellen rolluikmotor

Als je je rolluikmotor wilt afstellen , dan zijn er een aantal onmisbare tips, die het verschil maken tussen een gemakkelijke installatie en uren van frustratie. Een rolluikmotor is gemaakt om een rolluik af en toe naar boven of naar beneden te laten gaan. Gebruikt u een rolluikmotor dus intensiever, zoals tijdens het afstellen , dan kan de motor oververhit raken.


HANDLEIDING AFSTELLEN BUISMOTOR type huismerk. De getoonde afbeeldingen zijn als voorbeeld bedoeld.

De handleiding geldt ook voor ander type motoren. Voorbereiding afstellen buismotor 1. Verwijder de voorkap van de rolluikkast. Doe dit door de RVS schroefjes aan de voorzijde te verwijderen. Afstellen onderste punt: drie mogelijkheden.


Het afstellen van de motor is no eenvoudiger geworden: Indrukken=Instellen. Druk beide afstelstiften in.

Stuur het scherm of rolluik met de schakelaar naar de bovenste stand. Wanneer u de rolluikmotor vervangt, vindt u de motorkracht van uw huidige rolluikmotor op de buismotor. Hallo bricoleur, probleem met afstelling rolluikmotor. De fabriek levert een rolluikmotor met bepaalde instellingen.


Het wil echter niet zeggen dat deze instellingen ook op jouw ramen van toepassing zijn. Het kan dus best zijn dat je rolluik niet ver genoeg omhoog of naar beneden gaat, of juist te ver doorloopt met het open en dichtgaan. Je kan de rolluikmotor dan. Methode 1: Volledig automatisch, de Oximo RTS motor slaat in op- en neer-richting automatisch af op weerstand.


Benodigd voor op-richting: mechanische aanslag door b. Indien u een motor heeft afgesteld en u wilt een andere motor afstellen , maakt de afgestelde motor dan spanningsvrij. Indien de motor geen spanning heeft, blijven de instellingen van de motor bewaard. II Voorwoord Gebruik van het handboek voor de monteur In het handboek voor de monteur worden de ingebruikname van Becker buismotoren voor rolluiken en zonwerigen. Beste klant, welkom op onze website!


Wij wensen u prettige feestdagen. Alle orders worden normaal. Ik heb een aanbouw gezet en heb mijn oude rolluik hergebruikt.

Nu heb ik een probleeik krijg het niet afgesteld in de neergaande slag en opgaand. De rolluik van onze achterdeur is serieus ontregeld. Hij stopt nu in het omhooggaan al halverwege de deur, en bij het omlaaggaan stopt hij niet als hij beneden is. Een rolluik met een SOMFY Oximo buismotor RTS en een Telis afstandsbediening, dient voor gebruik te worden afgesteld.


Volg onderstaande aanwijzingen over rolluiken met een RTS motor en hoe te kopiëren van en naar een kanaal. Handleidingen, Brochures en Technische Manuals van alle Somfy producten vind je hier! Alles wat je nodig hebt Download hier! Veel bedrade motoren (die dus bediend worden met een schakelaar), worden afgesteld met draaistiften. In dit artikel leer je hoe je een nieuwe motor met draaistiften afstelt.


Om uw rolluikmotor te bedienen bieden we u een ruim assortiment zenders en ontvangers van merken zoals Altron, Brel, Control system en Somfy. Evenals optrekban zijkappen, inlooptrechters, etcetera. Dat betekent dat de eindbegrenzingen zijn vastgelegd met behulp van de micro-switches op de motor of met de afstandbediening. Mocht er iets aan de afstellingen verlopen zijn, dan vind u onderaan de afstelinstructies van motorenleverancier Somfy.


Kies voor een Brel rolluikmotor vanaf € 595. Rolluikmotor van Brel bestellen. Bekijk ook onze andere rolluikmotoren van bekende merken als Faher en Somfy.


Bedankt voor de reactie maar ik heb het rolluik pas afgesteld en heeft een week goed gefunctioneerd. Ineens heeft hij vanzelf een andere stand aangenomen met het naar beneden gaan en weer terug omhoog komen. En wil te ver doorzakken bij het naar beneden draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts