donderdag 25 juli 2019

Keukenkastjes overschilderen

Bespaar tot wel via kiesproduct. Het schilderen van de oude keukenkastjes hoeft niet duur te zijn en leidt tot een verrassend resultaat. Keukenvernieuwer uit uw Buurt. Na het schilderen van je keukenkastjes -en eventuele verandering van enkele accessoires- is je keuken weer als nieuw en kan weer jaren mee. Je keuken schilderen is de perfecte oplossing wanneer je keukenkasten nog in prima staat zijn.


Een stappenplan en leuke ideeën vind je hier. Je bent net verhuisd en hebt het helemaal naar je zin op je nieuwe plek, alleen de keuken is net niet jouw kleur. Maar het geld voor een nieuwe keuken is op.


Geen probleem met deze ideeën – van keukenkastjes verven tot plakfolie – geef je de keuken in no-time een nieuwe uitstraling. Voordat je begint met de keukenkastjes verven, is het belangrijk dat je de keukenkastjes eerst goed schoonmaakt. Dit doe je zodat de verf beter hecht aan het oppervlak. Hiervoor gebruik je een emmer water, een doek en Alabastine Verfreiniger. Zo maak je de kastjes vet- en stofvrij.


Keukenkastjes overschilderen

Een perfect begin voor een egale, gladde verflaag! Het opnieuw fineren van je keukenkastjes is zeker niet minder arbeidsintensief dan het overschilderen ervan. Wel biedt deze optie je de mogelijkheid om geweldige resultaten te behalen, waarbij de uitstraling niet onder doet voor een nieuwe keuken en wellicht zelfs beter is dan bij het overschilderen van keukenkastjes zonder fineer. Ook de indringende geur die een primer op terpentinebasis met zich meebrengt, is met een primer op waterbasis verleden tijd. Lees hier meer over het belang van een goede hechtlaag bij het schilderen van kunststof keukenkastjes.


U kunt ze laten spuiten, dat kost een vermogen. Bereid de keukenkastjes voor op het schilderen. Het is belangrijk de keukenkastjes en keukendeuren te schuren met een fijne korrel. Zo wordt de glanslaag van je keukenkastjes afgebroken zonder diepe groeven achter te laten en kan de verf goed hechten. Reinig het oppervlaken zorg ervoor dat vet- en stofvlekken verwijderd worden.


Dan is het verstandig om de deurtjes eerst te demonteren. Reinig de deuren met water waar je wat ontvetter in hebt opgelost, spons na met schoon water en laat de keukendeurtjes goed drogen. Vul daarna alle groeven en inkepingen met houtvuller. Schuur de deuren van de keukenkastjes na en verwijder het stof met een zachte borstel. Honderden landelijke knoppen en handgrepen op voorraad.


Daardoor zijn (vooral de handvaten) slijtgevoelig. Snelle levering en gratis retour! Maak gebruik van poly-urethaan verf. Deze verf is slijtvast en uiterst geschikt voor je keukenkastjes. Er zijn twee soorten te verkrijgen, namelijk water verdunbare verf (acrylaatverf) en terpentine verdunbare verf.


Als u toch kiest voor uw keuken overschilderen in plaats van uw keuken te renoveren, dan is het belangrijk dat dit goed gebeurd. Vernieuwen of overschilderen Je kunt dan wellicht nog beter voor een HPL laminaat keuken kiezen waarbij er geen vuile luchten de ozonlaag ingaan. Het afvoeren van de bestaande keukendeurtjes ia natuurlijk wel een kostenpost die ook niet echt heel duurzaam is.


Kosten overschilderen keuken. Uw hoogglans keuken overschikderen is helemaal niet duur als u al kwasten heeft, wel met witte haren die zijn voor natuurlijke verf. Dan kost het overschilderen van de keuken maar een schintje. Het is namelijk één liter verf in de kleur die u wilt hebben en voor een hele grote keuken misschien twee liter en en de. Heb je een oude keuken en zoek je een gemakkelijke of betaalbare manier om deze een geheel nieuwe ‘look’ te geven?


Keukenkastjes overschilderen

Een goede optie: je keukenkastjes verven. Waar het bij de keukenkastjes natuurlijk niet hoeft te blijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts