woensdag 25 september 2019

Red cedar behandelen

Geen abonnement, betaal per film. Red cedar behandelen : wat u niet moet doen. Lak, vernis, schellak, polyurethaan en andere transparante, filmvormende producten zijn absoluut afgeraden als u buitenshuis red cedar wilt beschermen. Toch is het vaak een goed idee.


Hier leest u het hoe en waarom.

Wij vertellen u hier meer over het wel of niet behandelen van het veel gebruikte red cedar. Problemen met vocht, ongelijkmatige vergrijzing en blauwschimmel komen aan bod. Met deze vragen werd Jotun-Specialist benaderd voor een project in Lienden. Het gaat om een bestaande gevel die reeds is behandeld met een dekkende verf.


Deze bladdert er nu van af. De bomen groeien massaal aan de Canadese westkust. Maar wie dit hout in topvorm houdt, verlengt de levensduur nóg verder.

Western red cedar hout komt uit Noord-Amerika. Tevens zorgt degelijk onderhoud er voor dat red cedar er mooi blijft uitzien. Kiest u voor red cedar beits, zorgt u ervoor dat het hout beter beschermd wordt tegen vocht.


Het resultaat kan overigens sterk lijken op lakverf. Die laat de nerf zichtbaar maar doet het hout wel van kleur veranderen. Er is beits in de handel met pigmenten. De natuurlijke bescherming van red cedar zorgt ervoor dat red cedar een populair houtsoort is voor bijvoorbeeld gevelbekleding.


Cederhout conserveert zichzelf. Maar je moet er dan wel mee rekening houden dat het een verweerde grijze kleur krijgt, wat overigens geen kwaad kan. Vind je dat niet mooi, dan moet je het met olie behandelen. Vroeger (maar ook nu nog wel) werd dit gedaan met lijnolie. Red Cedar hoeft eigenlijk niet behandeld te worden.


Daarom is red cedar schilderen niet echt nodig. De eerste jaren ziet het er natuurlijk uit. U dient zich zeer goed te laten informeren indien u deze rabatdelen wilt verven en behandelen.


Let op, verwerk red cedar planken met handschoenen aan, veel mensen krijgen huidirritatie van deze gevelplanken.

Bent u op zoek naar houtsoorten die duurzaam en stabiel zijn, die zowel voor binnen als buiten zeer goed toepasbaar zijn? Beide soorten hout zijn uitermate geschikt voor verschillende toepassingen zoals gevelbekleding en boeidelen. Dit betekend dat het onafgewerkt buiten kan worden bevestigd zonder dat het zal vergaan.


De delen zijn rift gezaag waardoor deze stabieler is. Het loslaten van de buitenste jaarringen komt dan niet voor. In een partij western red cedar kunnen delen voorkomen die moeilijk tot zeer moeilijk te drogen zijn. Alle vermelde modellen staan gebruikelijk in ruime maten op voorraad en direct leverbaar.


Het badmeubel en wasbak meubel hebben een vuren en multiplex skelet waar red cedar als afwerking overheen zit. Voor het wasbakmeubel had ik misschien iets beter moeten nadenken over de zachtheid van red cedar :? De rest is net als gevelbekleding en dient dus als decoratie. Kom naar de Arnhemse Fijnhouthandel! De plank is met name geschikt voor buiten.


Bezorgen geschaafd hout is kwetsbaar, daarom gelden er afwijkende tarieven. Uw tuinhout behandelen is altijd erg verstandig om te doen, want zo blijft dit hout langer goed en heeft u er langer plezier van. Dit product is goed voor onderhoud van hout buitenhuis.


Het is geschikt voor zowel nieuw hout of al eerder geolied hout. Waarom hout behandelen met olie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts