vrijdag 20 september 2019

Lettertype jaren 30

Lettertype jaren 30

Nikkel, Matnikkel, En Oud Messing. Gratis Bezorgd En Tot Wel Staffelkorting! Ik zoek een lettertype voor mijn collage dat ze vooral vroeger gebruikten in kranten gebruikten (zodat het er authentiek uitziet).


Bekijk het bord Jaren typografie van aarnoudvannieuwenhuijze op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Typografie, Art deco lettertype en Typografie. Times New Roman is een schreef- lettertype , dat in de jaren door Stanley Morison van Monotype voor het Britse dagblad The Times werd ontwikkeld. De jaren van de vorige eeuw zijn net zo betoverend.


Voor zijn pers had hij standaard letters nodig. Hij ontwikkelde een lettertype dat veel leek op de handschriften waarmee bijvoorbeeld monniken destijds boeken reproduceerden. Mooi, maar niet de meest leesbare letter in druk. Drukkers ontwikkelden in die jaren een letter die deed denken aan de letters die je op Romeinse. Oude lettertypes hebben een heel bijzonder charme en wekken meestal direct associaties die kunnen worden gebruikt voor communicatie en marketing.


Begeleid ons tijdens een korte tijdreis door de wereld van de lettertypes. Wanneer een lettertype uit de toon valt, met andere woorden, niet voldoet aan onze kijkgewoonten, trekt het de aandacht. Het laatste (vrij beschikbare) excacte lettertype zal je nergens vinden omdat dat speciaal voor NS is ontworpen.


De ontwerper is me even ontschoten maar dit excacte lettertype is dus NIET beschikbaar. Hebben jullie ook wel eens genoeg van documenten schrijven met Times New Roman of Arial? Deze lettertypen zijn retro! Soms is het gewoon vetter om een retro lettertype te gebruiken.


Lettertype jaren 30

Daarom vind je hieronder awesome retro lettertypen. Via deze website kun je ze downloaden! Naar navigatie springen Naar zoeken springen. Hieronder zijn gegevens van lettertypen verzameld in een tabel.


Lettertype Voorbeeld klein Stijl. Ik ben opzoek naar een typisch jaren lettertype. Dit heb ik nodig om te verwerken in een logo in Adobe Illustrator. In de jaren twintig zouden zelden meer dan tien passagiers per dag de.


Lettertype jaren 30

Het lettertype is helderder en er worden nu wel pictogrammen gebruikt Groter lettertype Kleiner lettertype. Gevestig dat in het begin van de jaren dertig werd uitgebreid tot pension voor vakantie-en weekeindeverblijf. Wie weet welk lettertype uit de jaren of eerder dit is ? Er kwam een meneer bij ons op het Grafisch museum dat ze binnenkort een reünie hebben van een speeltuinvereniging.


En een of ander figuur had het bord van de foto weggegooid en ze willen het weer na gaan maken met het juiste lettertype. Bij Independer gebruikten we het lettertype Eurostile. Het lettertype geeft het gevoel van die tijd weer, van de wederopbouw en de introductie van electrische apparaten in ons huishouden. Het designbureau, Monotype, heeft dit lettertype in de jaren niet alleen ontworpen voor lange teksten, maar tevens om een snelle productie van de kranten mogelijk te maken. Verdana Dit lettertype is speciaal ontwikkeld voor weergave op digitale apparaten.


Op de Mac gebruikt u het lettertype boek om het lettertype toe te voegen en kopieert u dit naar de map Windows Office compatible. Veel externe partijen verpakken hun lettertypen in een ZIP-bestand om de bestandsgrootte te verkleinen en het downloaden te versnellen. Let hier op, mocht je iets maken voor de verkoop). Hoe download ik een lettertype ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts