maandag 2 september 2019

Kleur slaapkamer rustgevend

Slaapkamers online bestellen. Snelle levering en gratis retour! Geef je interieur een persoonlijke toets. Bij ons is voor elke stijl en budget wat wils. Kwalitatief en weer helemaal in.

De beste materialen voor je tuin! Loungemeubels voor elke smaak. Ontspannen in je eigen tuin! Een Tuintafel voor iedereen. Ideaal voor balkon, terras of tuin! Tuinmeubelen voor elke smaak. Kledingkasten vanaf €2online.


Aan te raden kleuren : wit, eierschaal en pasteltinten (paars, groen, geel en blauw).

Om ervoor te zorgen dat je slaapkamer kalmte uitstraalt kan je gebruikmaken van blauwe en paarse kleuren. Blauw werkt rustgevend , verkoelt en brengt je in een relaxerende mood. Een rustgevende kleur is een lichte blauwtint die er voor zorgt dat je in een relaxte mood komt. Gebruik andere warmere blauwtinten om je slaapkamer iets knusser te laten lijken.


Pastelblauw en zachte blauwtinten zijn ideaal voor een slaapkamer. De slaapkamer is in huis bij uitstek de ruimte waar je tot rust wilt komen. Het is dan heel belangrijk te kiezen voor kleuren en een stijl die hier goed bij aansluit. Kleuren en kleurcombinaties hebben een psychologische werking op ons en kunnen dus uitstekend een rustgevend gevoel creëren. Wil je je slaapkamer iets meer diepte geven?


Ga dan voor een groene muur en weelderige planten. Deze kleur staat op de derde plek in het rijtje en zorgt voor een gemiddelde nachtrust van uur en minuten. Natuurlijke kleuren in de slaapkamer. Houten meubels met een natuurlijke uitstraling passen perfect bij deze slaapkamer.


Om een rustgevende en relaxende sfeer in de slaapkamer te creëren kunt u de slaapkamer het beste vullen met rustige en zachte kleuren als grijs (de kleur van duiven), licht koraal, pastel roze en selderijgroen. Zorg er wel goed voor dat de kleuren niet met elkaar vloeken. Goed bed kopen Koop het beste bed voor uw lichaam.

Britse huishoudens met slaapkamers in de kleur geel, slapen gemiddeld uur en minuten. De kleur geel stimuleert het zenuwstelsel welke zorgt voor ontspanning. Daarnaast zorgt geel voor een warme en knusse omgeving: iets waarbij men natuurlijk heerlijk in slaap valt.


De derde kleur die zorgt voor een goede nachtrust, is groen. In tegenstelling tot rood werkt de kleur blauw juist heel rustgevend. Andere kleuren die bij uitstek geschikt zijn voor de slaapkamer , zijn basic tinten als wit en beige, maar ook groen en zachtgeel. Voor meer kleur in de slaapkamer hoef je niet perse met verf aan de slag.


Kleur in de slaapkamer zonder verf. Streef altijd naar evenwicht tussen warme en koude elementen in de slaapkamer. Heb je een houten (en dus warm aanvoelende) vloer, dan kan je de muren perfect blauw of groen verven. Heb je een tegelvloer in een koude kleur , dan zijn warme kleuren voor de muren toch meer aangewezen.


Groen is een rustgevende kleur en een goede keuze voor een slaapkamer. Gecombineerd met witte meubels geeft groen de basis voor een natuurlijke stijl slaapkamer. Om een rustgevende slaapkamer te creëren, is het verstandig om gebruik te maken van rustige kleuren en niet te veel verschillende kleuren door elkaar te gebruiken.


Een kleur die een positief effect heeft op de nachtrust is blauw. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een blauwe slaapkamer gemiddeld lang, kalm én rustig slapen. Deze lichtgroene slaapkamer is rustgevend en fris tegelijkertijd. Mocht je nog twijfelen over de kleur van je slaapkamer , dan hebben we een leuke optie voor je: lichtgroen.


Het is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt in de slaapkamer (vaak gaan mensen voor de rustgevende kleur blauw), maar groen kan óók heel rustgevend. Ga je ze schilderen in rustgevend blauw? De juiste kleur kiezen in je slaapkamer is erg belangrijk.


Of kies je voor een verkwikkend gele kleur ? Wij geven je graag enkele tips om die keuze eenvoudiger te maken. Een prima manier om te ontdekken welke kleuren je liggen, is door het maken van een collage. Bedenk vooraf wat je belangrijk vindt aan de kleur. Moet je slaapkamer rustgevend zijn, of houd je juist van een beetje levendigheid? Bekijk de voorbeelden en lees over de verschillende slaapkamer kleuren om een beeld te krijgen bij wat jij prettig en mooi vindt.


Bruin kun je eenvoudig zelf maken door de primaire kleuren – roo blauw en geel – te mengen. Hierdoor kun je de kleur bruin makkelijk combineren met andere kleuren. Bruin zorgt voor een ontspannen gevoel en staat onder andere voor duurzaamhei veiligheid en stabiliteit.


Het is de ideale kleur om te gebruiken in je woonkamer of je badkamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts