woensdag 18 september 2019

Schaduwplanten kamerplant

Ruim soorten, al vanaf € 25! Deze kamerplanten kunnen zelfs in het donkerste hoekje prima overleven. Hoef je dus niet je hele vensterbank helemaal vol te proppen, omdat ze zo nodig licht nodig hebben. De Calathea is een plant die niet veel zonlicht nodig heeft.


De grond van deze schaduwplant dient licht vochtig te zijn.

Voorbeelden van groene kamerplanten zijn de sanseveria, de areca, de calathea en de dracaena. De sanseveria is bovendien makkelijk in onderhou dus een prima kamerplant voor wie geen groene vingers heeft. De calathea heeft twee bijzondere eigenschappen. Ten eerste is het een kamerplant die het prima doet in vochtige ruimtes. Kamerplanten voor in de schaduw kopen?


Wij beschikken over een ruim assortiment kamerplanten die geschikt zijn voor een schaduwrijke standplaats in uw woning of kantoor. Ook voor schaduwminnende kamerplanten bent u bij Home meets nature aan het juiste adres. De planten hieronder verdragen een schaduw plek of een plek met weinig licht, ook al prefereren een aantal van de geselecteerde planten een lichte plek.

Ook op een plek met weinig zon kun je echter genieten van veel groen én bloeiende bloemen. Deze schaduwplant is sfeervol en relatief klein, gelukkig is de prijs ook klein (v.a. euro) :) De eerste zeven schaduwminnende kamerplanten zijn relatief groot. De Chlorophytum comosum daarentegen zul je vooral in klein formaat tegenkomen.


Bekijk ons schaduw kamerplanten assortiment Waar moet ik op letten qua verzorging van een kamerplant op een donkere plek met veel schaduw? Een kamerplant verbruikt water en voeding. Kies daarom voor luchtzuiverende planten zoals de blauwvaren of de Spathiphyllum. Benieuwd welke planten nog meer voor een gezond werkklimaat zorgen?


Wij hebben vijf ideale groene collega’s voor je op een rij gezet in onze blog kamerplanten voor op je werkplek. Gelukkig hebben we ook een uitgebreid assortiment makkelijke kamerplanten. Wel de lusten, niet de lasten. Dat is fijn, want dankzij deze schaduwplanten kunnen wij elk plekje van ons huis omtoveren tot een Urban Jungle.


Behalve een plek waar helemaal geen licht komt, maar we hopen dat je dat nu wel door hebt. Bekijk in het blok hierboven welke kamerplanten in de schaduw overleven. Makkelijke groene planten en zelf planten stekken. Past in ieder interieur zoals modern, industrieel, landelijk of scandinavische styling. Groep planten bij elkaar en planten voor de badkamer.


Planten in potten voor het raam.

Over het algemeen geldt hoe donkerder het blad hoe beter de planten tegen schaduw kunnen! Hier vind je al onze kamerplanten bij elkaar. Van schaduwplant tot tropische plant. Van eenvoudig tot exotisch. Gewoon van achter je laptop kun je uit een groot aantal prachtige planten kiezen.


Het is bewezen dat kamerplanten een positieve invloed op mensen hebben. Ze werken rustgeven dempen gelui verhogen de productiviteit en zelfs de creativiteit. Ook verbeteren kamerplanten de kwaliteit van het binnenklimaat. Vaste planten die goed groeien en bloeien in de schaduw. Je denkt misschien dat vaste planten niet goed groeien in de schaduw, maar niets is minder waar.


Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van mooie schaduwtuinen om het tegendeel te bewijzen. Veel mensen denken dat planten niet groeien in de schaduw. Met deze schaduwplanten laat jij je schaduwborder schitteren!


Wil je graag op een schaduwrijke plek een border maken? Wij geven tips voor de juiste schaduwplanten en leggen uit hoe je dit het beste aan kunt pakken. Heb je een tuin op het noorden, veel bomen of donkere hoekjes waar niets wil groeien?


Ontdek vaste schaduwplanten die graag buiten in de schaduw staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts