woensdag 25 september 2019

Soorten beenprotheses

Welke soorten beenprothesen zijn er? Wordt een beenprothese vergoed door mijn zorgverzekering? Hoe leer ik lopen met mijn beenprothese? Wanneer kan ik weer een nieuwe beenprothese krijgen? Zijn jullie gecontracteerd bij mijn zorgverzekeraar?


Wat kan ik doen met een beenprothese? Livit helpt u met prothesen voor uw: been, bovenbeen, onderbeen en knie. Protheses zijn er in veel verschillende soorten en maten en worden per persoon op maat gemaakt.


Een prothese bestaat uit een. De soorten beenprothesen Zoals u hieronder ziet worden de beenprothesen ingedeeld in actiegroepen volgens de algemeen geldende regels van het R. Rijksinstituut voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering). Let op: niet voor elke prothese zijn alle soorten afwerking mogelijk.


Hij of zij kan je ook informeren over de mogelijkheden rondom vergoeding en terugbetaling. De Hoogstraat Orthopedietechniek is een toonaangevende orthopedische instrumentmakerij in het midden van Nederland. Een team van artsen, orthopedisch instrumentmakers. Het wel of niet nemen van een prothesevoet wordt individueel bepaald.


Deze keuze hangt af van uw bewegingsvaardigheden en het soort voet dat u nodig heeft. Er zijn vaste voeten die veel stabiliteit geven en weinig bewegingsmogelijkheid hebben en er zijn voeten die veel bewegingsmogelijkheden in zich hebben, maar minder stabiel zijn. Soms is een nieuwe heup, knie of schouder de enige oplossing voor de pijn.


Er bestaan verschillende soorten protheses. Twijfels of onzekerheid na een ziekenhuisbezoek zijn heel gewoon. Vraag het de medisch specialist. Er zijn verschillende soorten protheses, al naargelang het amputatieniveau van het been, te onderscheiden in voet-, onderbeen. Bij een amputatie onder de knie maken wij een onderbeenprothese.


Afhankelijk van de hoogte van de amputatie zijn verschillende onderbeenprothesen mogelijk. In geval van een partiële amputatie van de voet wordt er geopteerd voor een esthetische prothese, bv. Dergelijke prothesen vergroten de steunbasis van de aangetaste zijde, waardoor het evenwicht gedeeltelijk hersteld wordt, maar ze hebben een beperkt functionele waarde. Soorten bovenbeenprothesen. Er zijn heel veel verschillende beenprothesen, actieve, mechanische en hybride prothesen.


Soorten beenprotheses

Volgens de algemeen geldende regels van het R. Hieronder volgt eerst wat algemene informatie over beenprotheses , die voor een goed begrip van het verdere verslag vereist is. Aangezien een amputatie op verschillende niveaus van het been kan plaatsvinden, zijn er ook verschillende soorten beenprotheses passend bij die amputatieniveaus. Je hebt vele verschillende soorten protheses.


We beginnen bij de beenprotheses. Als je in een rolstoel zit en niet met een prothese kan of wil lopen, kan je een sierprothese nemen, hierdoor zien mensen minder snel dat je (een deel van) je been mist. Beenprothesen zijn onmisbaar om de mobiliteit te herstellen na een beenamputatie. Weer kunnen staan, onafhankelijk bewegen en vrij kunnen rondlopen verzacht het gemis. Met de nieuwste technologieën kunnen ze als een normaal been functioneren.


Als ik jou was zou ik het even navragen bij je behandelend arts. Het is vaak wel het meest gunstige als je je knie kan behouden. VIGO heeft een jarenlange ervaring in het vervaardigen van prothesen. Een amputatie is een ingrijpende verandering.


Niet alleen voor uzelf maar evengoed voor uw naaste omgeving. Wij willen u helpen om inzicht te krijgen in het leven na. De revalidatiearts moet op het voorschrift aangeven welk soort prothese u nodig hebt.


Bekrachtigde uitvoeringen worden alleen geleverd op aanvraag van de revalidatiearts met een goede motivatie, waaruit blijkt dat u de besturing van de prothese goed genoeg beheerst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts