woensdag 24 februari 2016

Piet boon ontwerper

Deurkrukken, Deurgrepen, Meubelknoppen en Meubelgrepen. Kwaliteit voor de beste prijs! Naast design ook inspiratie én advies? Ontdek alle tips, trends en woonstijlen online.


Vind Ontwerper Jobs met de Trovit zoekmachine.

Wereldwijd actief en gespecialiseerd in totaalconcepten. Boon begon zijn loopbaan als aannemer. Keukens hebben een speciale plek in ons hart, omdat ze een fundamentele rol spelen bij het ontwerpen van het interieur van elk huis of project. Bij ieder ontwerp staat innovatie maar ook behoud van het huidige gebouw centraal.


Samen met zijn vrouw Karin leidt hij een ontwerpstudio, een team van architecten en ontwerpers. Tegels zijn hartstikke praktisch, kunnen tegen een stootje en zijn gemakkelijk schoon te maken. De ideale keuze voor een huishouden met jonge kinderen of dieren.


Hij begon zijn carrière als aannemer en ruim vijfentwintig jaar later is hij een van de bekendste en meest spraakmakende ontwerpers in Nederland en ver daarbuiten.

Kijk dit stoeltje, de Saar. Eerst denk je: het is een stoeltje. Hoe dat leer is afgewerkt. Maar dan zie je de details. En dit lampje, dat is ook.


Piet Boon : Internationaal Nederlands. Kenmerken van zijn stijl zijn strakke lijnen, soberheid en een klemtoon op verticaliteit (hoge deuren, haardopening). Tegenwoordig is hij één van de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers. Zo ontwierp hij een limited edition voor de Range Rover Sport en een aantal villa’s op tropisch eiland Bonaire.


Piet en Karin leiden samen een ontwerpstudio, een team van architecten en ontwerpers. Ze zijn door hem speciaal ontworpen voor de Caribische warmte en de zeewinden, met stenen vloeren en de herkenbare strakke Boon -meubels. Natuurlijke, klassieke materialen in een modern design. Toch een paar pareltjes, met tussenstops in onder meer Kopenhagen en Kaapstad.


Met zijn design meubels, ontwerpen en interieurs is hij een van Nederland bekendste ontwerpers. Zowel bekende, als wat minder bekende ontwerpers. Deurbeslag moet sterk zijn.


Karin Meyn is zijn vrouw, zakenpartner en Creative Director.

Robuust, kwalitatief én er stijlvol uitzien. Alle bovenstaande criteria zijn hierin tot uiting gekomen. Enorme banken doen het goed op exposities, maar bezoekers zeggen dan volgens de ontwerper ‘Prachtige bank maar veel te groot voor een normaal huis’.


Hij staat bekend om zijn strakke lijnen, bescheidenheid en een klemtoon op verticaliteit. We besteden niet vaak aandacht aan deze ontwerper uit Koog aan de Zaan, maar de Hot Kroonluchter vonden we het vermelden waard. De Hot kroonluchter bestaat uit armen die met de hand worden overgoten met polyurethaan (een sterke maar flexibele kunststof).


Bekijk deze vier verschillende woningen en herken de stijl van de interior designer. Ik wist al heel vroeg dat ik voor mezelf wilde werken. Ik heb dan ook nooit voor een baas gewerkt.


Ik kwam van school en begon meteen voor mezelf. Dit keer gaf hij de nieuwe Range Rover een ‘make-over’. Dit model komt dicht bij mijn beeld van een ideale auto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts