woensdag 17 februari 2016

Bekende musea

Musea , meervoud dus, want het Vaticaan herbergt meerdere collecties. Bekende kunstwerken in het museum zijn onder andere Appelbar van Karel Appel, La Montagne Sainte-Victoire van Paul Cézanne en Hiëratisch suprematistisch kruis van Kazimir Malevitsj. Nederlanders en vaderlandse schilders. Sexmuseum Amsterdam “Venustempel” Heel wat anders is het beroemde sexmuseum in Amsterdam.


Een museum over de geschiedenis van de pornografie en erotiek.

De beste musea in Parijs, Frankrijk. Keuze uit duizenden musea. Bezoek een historisch, kunst of cultureel museum en geniet van een mooi museumdagje. Ook is het soms mogelijk om door middel van een mp3-speler een audiotoer door een museum te volgen.


Zie Lijst van musea in Noord-Brabant voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Bij een groter museum kun je dan het beste vooraf een keuze maken van wat je wel en niet wilt zien. Op die manier blijft er nog tijd over om van de stad zelf te genieten.


De meeste musea zijn geopend vanaf een uur of tien ‘s morgens tot vijf of zes uur ‘s avonds.

Met name de kleinere musea kennen één sluitingsdag per week. Het museum confronteert zijn bezoekers met de culturen van de primitieve volkeren van onze aarde. De collectie van het museum omvat 300.


Het uiteindelijke doel van het museum is om bezoekers te vertellen over de vroege geschiedenis van de mensheid. In Rotterdam is namelijk een grote verscheidenheid aan musea te vinden en sommige van de Rotterdamse musea behoren tot de wereldtop op hun gebied. Maar er zijn ook een aantal minder bekende gespecialiseerde musea te vinden die zeker een bezoekje waard zijn! Lees hier onder alles over de musea die je in Rotterdam kunt bezoeken!


De scheepsschroef werd uitgevonden door een Oostenrijker. Het technisch museum in Wenen toont modellen uit de geschiedenis van de techniek. Als u van musea houdt, dan zit u wel goed in New York. Allemaal interessant, en vaak ook nog eens heel leuk.


Zowel politiek leiders uit het verleden als het heden komen hier natuurlijk niet al te genadig van af, met de bekende zwartgallige humor die de Britten al eeuwen hebben. Op deze pagina kun je een overzicht vinden van de meest bekende , opmerkelijke en leuke musea van Berlijn. Wist je dat Berlijn de enige Europese stad is met meer musea (meer dan 175!) dan regendagen (zo’n 1per jaar)?


Of moet ik eerder zeggen: keuzestress? En daar kunnen wij van meegenieten.

Veel werken stammen nog uit de middeleeuwen, maar er is ook een Egyptische collectie. Daarnaast kent het musea een moderne kunst collectie. Het meest bekende kunstwerk van de Vaticaanse musea is de schepping.


De 1leukste en leerzaamste Musea in Gelderland. Met UITagenda, activiteiten en reviews over Musea in Gelderland. Dit is de lijst met het complete overzicht van alle musea in Amsterdam. De lijst is gesorteerd op alfabetische volgorde. Er zijn musea in Amsterdam.


Je kunt ook een overzicht bekijken met dingen om te zien en doen in Amsterdam. Of bekijk een lijst met de beste musea in Amsterdam. Dit museum richt zich vooral op kunstenaars die een eigen visie hanteren.


Moco museum is een museum dat net wat anders is dan de doorsnee musea. Maar de stad heeft ook minder bekende , speciale musea , gewijd aan bijvoorbeeld katten, woonboten of bijbels. De 1leukste en leerzaamste Musea in Zuid-Holland.


Niet alleen kan dat goedkoper zijn maar je hoeft dan ook minder lang in de rij te staan. De meeste websites van musea in Italië hebben nu een online reserveringssysteem. Museum Zuid-Holland Top-10.


De officiële website van musea in Italië is niet erg bijzonder maar geeft wel op deze link een overzicht van alle musea.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts