maandag 26 september 2016

Lak voor steigerhout

Het klopt dat uw steigerhouten tafel ruw blijft na behandeling met een nano coating. Nano coating penetreert namelijk in het steigerhout maar zorgt er wel voor dat vloeistoffen worden afgestoten. Een verf of lak ligt als het ware op het steigerhout en een nano coating trekt in het hout. Mij werd verteld dat die zonder behandeling na vijf jaar niet meer mooi is als je hem buiten in weer en wind zet.


Dus nu wil de tafel behandelen.

Ik wil eigenlijk geen kleur en geen glans maar de oorspronkelijke kleur en look van het steigerhout handhaven. Voor binnen bieden wij een reeks aan dekkende RAL kleuren aan. De lak die wij gebruiken is een lak op waterbasis die we volledig dekkend aanbrengen. Omdat we de behandeling vaak drie keer moeten herhalen geldt er voor deze afwerking vaak wel een kleine meerprijs ten opzichte van andere afwerkingen. Als je het de uitstraling van het hout zoveel mogelijk gelijk wil laten zoals het nu is, dan adviseer ik nano coating.


Wil je het hout een kleur geven dan kun je kiezen voor een wash. Uitleg nano lak behandeling van steigerhouten meubelen.

Voor steigerhouten meubelen voor zowel binnen als buiten. De behandelde meubelen zijn langdurig waterafstotend. Algen- en schimmelaangroei wordt voorkomen. UV-protectie wordt toegevoegd.


De materialen blijven langer in een schone en beschermde conditie. Wil je nette steigerhout , kies je voor nieuwe steigerhout dus met een lichte tint. Wil je echt stoer en rauw, dan kun je het beste kiezen voor ou gebruikt steigerhout. Het is belangrijk om steigerhout te beschermen tegen vocht en andere weersomstandigheden. Voor 21:uur besteld = morgen in huis!


Beits, olie en lak Beits en Olie voor de behandeling en bescherming van al uw steigerhouten meubelen, schuttingen en planken. Verkrijgbaar in diverse kleuren en zowel voor binnen als buitengebruik. Al onze beitsen en olieen garanderen een langdurige bescherming van uw materialen.


Ideaal in combinatie met onze steigerhouten meubelen. Als je lang genoeg wacht zullen steigerhouten meubels langzaam verkleuren en vergrijzen. Dit zorgt voor een stoere, verwassen look.


Heb je geen zin om te wachten?

In dit stappenplan vind je drie verschillende behandelingsmogelijkheden om steigerhout oud te maken: met transparante binnenbeits, watergedragen verf en het doorschuureffect. Deze lakken produceren een lak geel en zullen de kleur laten veranderen. Wel kunt u Acryl lak gebruiken (deze blijft kristal helder) of nog beter komponenten lak. Als u ook nog wil kiezen voor de sterkste lak , kies dan voor de Hoogglans versie, deze is sterker als de zijdeglans uitvoering. Om de levensduur te verlengen kunt u steigerhouten meubelen het beste behandelen met een beits speciaal voor steigerhout.


De steigerhout beits dringt diep in het hout en daardoor zullen vuiligheden (eten en drinken) en (regen) water niet in het hout trekken, waardoor u de meubelen langer mooi houdt. Hierdoor is steigerhout een aantrekkelijke houtsoort voor oerdegelijke meubels. Het robuuste uiterlijk van steigerhout kan extra benadrukt worden wanneer u steigerhout beitst met steigerhoutbeits. Steigerhout is uitermate sterk en heeft een stoer uiterlijk. Wat wij vaak doen in deze situaties is dat wij 1- witte pasta in zo een PU lak doseren om whitewash te maken.


Laag whitewash en vervolgens lagen blanke lak voor de ultieme bestendighei zoals kras-stoot en chemicaliënbestendigheid. Niet alle blanke PU lakken vergelen, enkel aromatische systemen. Greywash op rode houtsoorten. Kun je houtsoorten met een rode kleur of ondertoon ook whitewashen of vergrijzen? Lees vooral verder, want met onze tips voorkom je dat je eindigt met een roze tafel of kast.


Als eerste kun je proberen om een eventuele lak of beitslaag van het meubel af te. Bij GAMMA vind je verschillende lakken in diverse kwaliteiten, onder meer de Flexa strak in de lak. Blanke lak : vernis, parketlak, vloerlak.


Schilderen van verf, lak of beits op nieuw of behandeld hout Het schilderen van verf, lak of beits op onbehandel behandeld of nieuw hout vraagt -voordat je gaat schilderen- de nodige voorbereiding. Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts