maandag 5 september 2016

Nieuw steigerhout behandelen voor buiten

Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Hallo, ik wil graag mijn ( nieuw ) steigerhout behandelen met nanocoating.


Dot voor de bescherming tegen koffievlekken etc. Wij willen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet toe. In de winter kunnen de meubelen eventueel gewoon buiten blijven staan.

Indien u de mogelijkheid heeft raden wij aan de meubels wel overdekt of binnen te zetten, dit komt de levensduur ten goede. Jij kunt zelf ook je steigerhout behandelen. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.


Ook vertel ik je meer over het verschil tussen binnen en buiten meubels gemaakt van steigerhout. Want ook buiten kun je steigerhout meubels plaatsen, maar ook hier is regelmaat onderhoud een vereiste. Voor buiten kun je de alkydverf gebruiken. Stap 9: Sla deze stap over als je steigerhout dat binnen komt te staan.


Giet een beetje alkydverf in een verfbak.

Verdun het eerste laagje verf met een beetje terpentine. Breng een dun laagje verf aan op het steigerhout voor buiten. Gebruik voor de hoekjes en kiertjes een kwast.


Vers gezaagd vurenhout en dus ook steigerhout is vrij gevoelig voor vocht. Hierdoor heeft het hout de neiging om te werken, waardoor het hout krom trekt en er scheurtjes in het hout ontstaan. Je bent niet verplicht om steigerhout voor binnen of buiten gebruik te behandelen , maar wanneer je niet wilt dat het hout werkt dan is het wel aan te raden.


Er is geen beste steigerhout coating merk van bijvoorbeeld Gamma, Praxis of Karwei. Wat de beste coating is voor uw project ligt er namelijk aan waar het steigerhouten meubel staat (binnen of buiten ) en waar deze voor wordt gebruikt (is het bijvoorbeeld een tafel (etensresten) of een stoel (slijtage). Woca is een Deense fabrikant gespecialiseerd in de behandeling van hout voor zowel binnen als buiten. Hun Exterior Oil serie is zeer goed bruikbaar voor het behandelen van de verschillende soorten hout en heeft voor diverse houtsoorten een specifiek pigment zoals voor Douglas Hout. Zowel in kleur als transparant verkrijgbaar.


Kiest u toch voor nieuw steigerhout of gebruikt steigerhout in de tuin? Alleen adviseren we dan het hout meteen te behandelen. Als u graag de natuurlijke kleur wilt behouden kunt u dit doen met een transparante behandeling. Anders kunt u natuurlijk kiezen voor een kleurbehandeling zoals op de voorbeeldfoto’s hieronder. Watergedragen water- en vuilafstotende impregneer voor steigerhout op basis van uniek nanotechnologisch sol-gel proces voor hout en steen binnen en buiten.


Blik verkrijgbaar in liter.

Is geschikt om 10m² mee te behandelen. Impregneermiddel is geschikt om op elke meubel te behandelen. Het middel zal beschermen tegen watervlekken e. Het behandelen van steigerhouten tuinmeubelen met olie is heel belangrijk.


Dit komt omdat steigerhout erg zacht hout is en het kan snel verkleuren. Nieuw glad steigerhout van A-kwaliteit. Dit is nieuw steigerhout wat super glad is en dus niet geschuurd hoeft te worden. Deze steigerhout beits is vochtregulerend en bladdert niet en daarom bijzonder geschikt en praktisch voor ruwe open oppervlakken zoals steigerhout. Moose Färg beits voor steigerhout is ontwikkeld en wordt geproduceerd in Zweden.


Maar voor een langere levensduur is het dan wel verstandig om het toch te behandelen. Het kan, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en het gewenste eindresultaat, behandeld worden met was, beits of dekkende. Ik ben zelf enorm fan van steigerhout , maar nieuw steigerhout in een oude look verven heb ik nog nooit gezien. Ik ga dit zeker uitproberen! Thanks voor de info en leuke invalshoek!


Met onze nieuwe steigerplanken haalt u nieuw steigerhout in huis. Hier kunt u zelf van alles mee maken, van een winkelinrichting van nieuw steigerhout tot houten meubelen voor binnen en buiten. Deze onbehandelde steigerplanken kunt u zelf beitsen, blank lakken of verven.


U heeft zo wel de voordelen van nieuwe planken en toch die oude look and feel. Het hout is makkelijk bewerkbaar en hierdoor kun je er eenvoudig mooie en unieke meubelen mee maken, die voor binnen én buiten geschikt zijn. Steigerhout is een stoere houtsoort met een warme uitstraling.


Ben je op zoek naar steigerhout , dan merk je al snel dat je kunt kiezen uit verschillende soorten planken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts