vrijdag 9 september 2016

10X15 formaat

Bedoeld voor technisch tekenwerk. Het 1Z- formaat is gelijk aan het A4- formaat. Aan de boven- en onderkant van de foto vallen er dus gedeeltes weg. Fotolijsten 10xzijn enorm populaire lijstjes.


De fotolijst 10xis dan ook één van de meest verkochte producten van onze webshop.

In dit formaat fotolijst passen immers ook al je mooiste herinneringen. Op maat gemaakte fotolijsten zijn ook mogelijk! Bestel nu je kortingscode voor het bestellen van GRATIS Kruidvat foto’s op het formaat 10x15cm. De kortingscode ontvang je per e-mail binnen uur na het verzilveren van je punten.


Vul de kortingscode in aan het einde van je fotobestelling en je korting wordt direct verreken inclusief verwerkingskosten. Het Aformaat is veruit het populairste papierformaat. Er worden duizenden pagina’s geprint van het welbekende Apapier.


Bekend van onder andere die verschrikkelijke schoolverslagen die je in een mapje moest inleveren op school.

Voor drukwerk is het Apapier zeer geschikt. Bijna ja, maar eigenlijk gewoon niet. Daarbij is er bijna geen enkele printer die een Azonder marges helemaal vol kan printen, waardoor er van die 1nog minder over blijft.


Dit kan van klein tot groot. Het meest gebruikte formaat van een foto is 10×centimeter. Dit formaat kun je laten afdrukken bij en winkel of fotograaf. Deze laatste heeft vaak de beste kwaliteit fotopapier waarop de kleuren het mooist worden afgedrukt. Wil je echter op een groot formaat iets afdrukken?


Maakt u een foto vierkant in een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop, dan is de verhouding geen 2:of 3: maar 1:1. Wij passen de afmetingen van het fotopapier aan aan de verhouding van het beeld. Deze korting kan oplopen tot maar liefst volumekorting! Het is dan ook de kleinste van alle A formaten.


Net als het Aformaat , is het Aformaat bij uitstek geschikt voor kleine stickers. Bij de doming stickers zijn de afmetingen vrij in te vullen. Open de foto en verklein of crop.


Maar uiteraard zijn er geen scherpe overgangen van goed naar slecht. Bekijk de specificaties van het Aformaat , zoals de afmetingen in millimeters en centimeters op papierformaten.

De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat (.jpg of.png) Afbeelding toevoegen. De url is niet geldig, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform. Met name in Duitsland wordt het formaat nog steeds wel met DIN Aaangeduid. Wij drukken uw foto zo groot mogelijk af op het maximale formaat.


U kunt de maximale formaten per product omschrijving hier vinden. Selecteer in de groep Pagina-instelling de optie Formaat en klik op het pictogram van het gewenste paginaformaat. Klik bijvoorbeeld op Letter (staand) x inch (2x 2cm). Veel klanten vragen ons hoe het kan dat bestelde foto’s soms van formaat verschillen.


Goede vraag, want soms krijg je niet wat je verwacht had. Dat vinden wij ook vervelend. Hoe het komt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je precies de gewenste foto-afdrukken krijgt, leggen we je graag uit.


Bijsnijden(croppen) is een basistechniek in Photoshop. Ik ga nu laten zien hoe je makkelijk een foto kunt bijsnijden tot het “populaire formaat ” x cm. Dit is een oude Renault, die ik in Frankrijk heb gefotografeerd bij een vriendje waar we logeerden het formaat van de originele foto is 1x cm. In feite houdt u dus een kleinere foto over.


Maar dat kleinere deel kunt u uitvergroot printen, bijvoorbeeld in het normale fotoformaat van 10xcm. U neemt genoegen met een mindere kwaliteit print en kiest voor afdrukken op 2dpi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts