woensdag 14 september 2016

Boetseren met klei

Wij hebben alle materialen voor de keramist, beeldhouwer en de kunstenaar! Bekijk nu ons uitgebreide assortiment klei. Meer speelplezier met elkaar!


Speelgoe spellen en meer voor het hele gezin vind je bij Wehkamp. De eerste keer dat u gaat boetseren met klei is plastische vormgeving het meest geschikt. De klei is een week lang goed kneedbaar en met wat water maak u de klei weer zacht.


In elk stadium kunt u boetseren en kunt u klei toevoegen of wegnemen. Zolang de klei nog niet gebakken is, kunt u hem altijd weer inweken en hergebruiken. Keramiek, boetseren Klei Meisjes Poppen Kunstwerken Trendy Tree Figuurlijk Schilderijen Geboorten Lichaam Beeldhouwen. De deelnemers maken kennis met drie dimensionale kunst. Je krijgt de basistechnieken van kleien en boetseren onder de knie.


Aanpak Workshop Creatief met Klei. De droge klei absorbeert het water en kan daarna weer gemakkelijk worden gekneed. Als de massa nog steeds te droog is, voeg dan een beetje meer water toe. Als het mengsel te vloeibaar is geworden om met de klei te boetseren , kunt u de massa op een gipsplaat verspreiden.


Omdat klei zich goed hecht aan gelamineerd spaanplaat kan het zo zijn dat hij, eenmaal droog, scheurtjes gaat vertonen. Om dit te voorkomen maakt u hem met een kleisnijder van het bord los als hij nog vochtig is. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een oude gitaarsnaar gebruiken, met aan de uiteinden twee houten klosjes. Kleisoorten boetseren kan met verschillende soorten kleien.


Plastische klei , magere klei , chamotteklei, roodbakkende klei en meer. De klei die aan de vindplaats wordt afgegraven, wordt gereinigd en gereedgemaakt voor gebruik, dus de klei wordt in de keramische werkplaats afhankelijk van zijn bestemming een gebruik gemengd voor het verkrijgen van bepaalde eigenschappen, kleuren en. Waarom kiezen voor polymeerklei ? Boetseren met Polymeerklei.


Polymeerklei is een klei soort dat gebaseerd is op een kunststofklei het is makkelijk te verwerken en heeft heel veel mogelijkheden om ermee te boetseren. Alle soorten polymeerklei voldoen aan de veiligheidseisen. Werkstukken die bestaan uit o. Het is aan te raden om voorwerpen die uit een dikke laag klei bestaan tot weken te laten drogen alvorens dit af te werken. Als het werkstuk droog is kun je het werkstuk met schuurpapier glad maken. Ook de hoeken kun je met een schuurblok mooi recht schuren.


Lekker met je handen in de klei. Iets exact na kunnen maken is ontzettend knap maar hoe spannend is het om je eigen interpretatie te kunnen vormgeven! Je leert boetseren met handvorm technieken. In deze workshop ga je daar mee aan de slag. Het maken van een ijzerdraad skelet voor een mensfiguur in do and dry klei.


Veel gebruikte merken zijn: Das- klei (speelgoedwinkels) DoDry van Creall (Action) Plus- klei (hobbywinkel) Bij elke stap-voor-stap beschrijving staan alle materialen vermeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts