woensdag 9 oktober 2019

Restauratie glas in lood

Update je huis met de nieuwste interieurtrends en nieuwe interieurdecoraties. Shop onze badkamerartikelen! Maak een ruimte voor ontspanning. Vind iets voor alle stijlen! Keuken interieur accessoires.


Zoek naar glas in lood op de nieuwe KensaQ.

Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten. Veel van de monumentale panden in Nederland hebben glas in lood , hier komt dus regelmatig restauratie voor. Elk monument vraagt zijn eigen aanpak, dit maakt het ook juist leuk. De ene keer zit het in hout en dan weer in steen.


Uit respect voor het monument komen we altijd langs op afspraak om het paneel en de bevestigingspunten te bekijken. Wanneer het glas in lood meer dan 1jaar oud is, dient het glas gerestaureerd te worden, we hebben het dan ook over een glas in lood restauratie. Het verweerde glas - in-lood raam kan tijdens het glas - in-lood herstellen door de glazenier in ons atelier vakkundig gedemonteerd worden en opnieuw in loodprofielen worden gezet.


Door gebruik te maken van het zogenaamde staallood wordt doorbuigen voorkomen.

De levensduur van een glas - in-lood paneel bedraagt zo’n tot jaar. Daarna is een paneel meestal aan restauratie toe. Zo wordt het paneel weer water- en winddicht. Edelglas mag als gecertificeerd glasatelier verschillende rijks erkende monumenten restaureren. Onderstaand verschillende voorbeelden van restauratie van glas in lood , maar ook van overige restauraties.


Bij de restauratie van de glas -in-loodramen van de Sint-Jacobskerk komen amper machines aan te pas. Na een lange tijd worden de raampjes en het lood in een glas - in-lood raam minder. Op den duur zullen de raampjes breken en zal het lood bij een reparatie snel uiteen vallen. Glas - in-lood restauratie.


Dan is uw raam toe aan een restauratie , de gebroken ramen worden dan vervangen en het lood wordt vernieuwd. In ons atelier staan vakmanschap en oog voor detail centraal. We behandelen het glas - in-lood altijd met de grootste zorg, gaat het nu over restauratie of creatie, een groot of klein project. Voor ons betekent kwaliteit oor hebben naar de wensen van de klant. Onze glas -in-loodcreaties kun je overal vinden.


Soms is het nodig een glas - in-lood raam van nieuw lood te voorzien. Restauratie van glas - in-lood. Wij kunnen dit in de meeste gevallen pas beoordelen als we het raam ter plaatse hebben bekeken.


Desgewenst maken wij een afspraak bij u thuis.

Bekijk wat de beste glazen zijn voor in de keuken. Een monumentale restauratie , zoals die van (veelal gebrandschilderde) glas - in-lood ramen is een bijzondere zaak waaraan veel onderzoek vooraf gaat en waarbij veel. Vandaag bestel morgen in huis. Mocht het lood in het glas in loodraam door de jaren heen toch wat zwakker of droger zijn geworden waardoor het glas in loodraam rammelt of bol is komen te staan dan is het verstandig het raam opnieuw te verloden.


We zullen dan de oude stukken glas uit het lood halen, schoonmaken om het vervolgens weer. Na deze tijd is een paneel aan restauratie toe. Vaak wordt het hele paneel uit elkaar gehaal alle glaasjes worden schoon gemaakt, kapotte glaasjes worden vervangen en het geheel wordt opnieuw in het lood gezet.


Met deze ingrediënten toveren we kleurrijke, moderne glasramen. We werken met veel passie aan onze opdrachten, zowel nieuw ontwerp als restauratie. Ontwerpen, glassnijden, monteren,.


Het begon allemaal in de jaren 40. De voorstelling op gebrandschilderd glas is vervaagd. Aantasting en verval van glas - in-lood kent vele oorzaken. Condens en foutief schoonmaken (alkalische schoonmaakmiddelen) versnellen het verval.


Je kunt deze glasbewerkingstechniek op veel manieren toepassen. Bekijk de volledige reportage in de expo van de kerk. Denk bijvoorbeeld aan glas - in-lood panelen, glas - in-lood deuren, glas - in-lood ramen en meer.


Wij maken glas in lood naar jou eigen ontwerp. Ook alle restauraties en reparaties kunnen wij voor je uitvoeren. Kleine reparatie kunnen gewoon bij je thuis worden uitgevoerd. Grotere schade worden bij ons in het atelier hersteld.


Wij staan klaar voor de grote projecten maar ook voor particuliere klanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts