donderdag 3 oktober 2019

Stuc voorstrijk

Voorstrijk tegen de laagste prijzen. Wat is voorstrijk en waarvoor gebruiken wij het leggen wij uit in deze blog. Stuc -Primer is een zuigkrachtregulerende voorstrijk. Je gebruikt deze voorstrijk op sterk of onregelmatig zuigende ondergronden, zoals bijvoorbeeld metselwerk.


Zo voorkom je dat de gipspleister verbrandt (verpoedert). Welkom in de webwinkel van Groene Bouwmaterialen.

Een complete bio- bouwmarkt. Wij zijn gespecialiseerd in ecologische en bio based bouwmaterialen. Stuc-voorstrijk wordt met een kwast, roller of spuit gelijkmatig en ruim voldoende aangebracht.


Het is belangrijk dat de ondergronden overal gelijkmatig behandelt worden. Om een goede hechting met de gipspleister te garanderen is het daarom van belang om op gladde, zwak of niet zuigende ondergronden een voorstrijk te gebruiken die de oppervlakte vergroot, waardoor het hechtoppervlak toeneemt. Isokontakt is een voorstrijk om kleurdoorslag vanuit de ondergrond te voorkomen.


F2F Primer is een kunststofdispersie. Het voorstrijken scheelt bovendien vaak al een hele verflaag, want de verf dekt na het voorstrijken beter. Draag tijdens het aanbrengen van de voorstrijk een veiligheidsbril om te voorkomen dat er spetters in je ogen kunnen komen.

Opgedroogde spetters kunnen moeilijk af te wassen zijn. Mocht er toch voorstrijk op je handen komen, kun je dit het beste direct afspoelen onder de kraan. Dit vermindert de zuigende werking van de ondergrond en zorgt voor een optimale verwerking van het stucmiddel. Dit zorgt ervoor dat het stucmiddel optimaal hecht op de ondergrond.


Een ruim assortiment Stuc voorbehandeling en inspiratie vind je bij KARWEI. Zoekt u een betaalbaar en ervaren stucadoor? Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online! Tijdens het stucen smeer je gipspleister op de muur.


Om de kans op succes te vergroten is het erg verstandig om de muur, voordat je gaat stucen , voor te behandelen met een voorstrijk middel. Zonder voorstrijk op de muur loop je het risico dat je stucwerk eraf valt. Eenvoudig online bestellen. Hierdoor blijft het beter hechten en krijg je minder kleurverlies.


De eerste voorstrijk was om de goldband op de ondergrond te laten hechten. Het witte middel dekt donkere kleuren perfect. Je schildert de wand of het plafond zo gemakkelijk in een lichtere tint. Een wand of plafond zelf stucen is een lastige klus.


Met het Karwei stappenplan ben je in staat om deze uitdagende klus te doen. Bekijk de goede voorbereiding en lees welke materialen en gereedschappen onmisbaar zijn bij het stucen van de muur. Zelf je muur stucen moeilijk?

Ja, voor een grote stucklus met Rotband moet je echt heel handig zijn. Bovendien doe je zo’n klus niet elke dag. Daarom laat klusser Tim zien hoe het ook alweer gaat.


En hieronder kun je de stappen nog een rustig nalezen. Met Knauf klus je altijd samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts