dinsdag 15 oktober 2019

Speksteen voor beginners

Bekijk ons ruime assortiment en bestel meteen voor een scherpe prijs! Bekijk het bord speksteen beginners van yolandepb op Pinterest. Voor het wegzagen van kleine stukken speksteen is er een speciale speksteenzaag.


In principe is speksteen ook heel goed met houtbewerkingsgereedschap te bewerken, maar wees je er dan wel van bewust, dat je houtsnijmes, zaag of houtrasp daarna niet meer geschikt is voor de houtbewerking! Kijk eerst eens rustig rond wat er allemaal te koop is.

Het hoeft niet met de beste materialen te starten om te kijken of deze hobby iets voor je is. Mijn advies is eigenlijk, volg een workshop en dan leer je meteen de basis om zelfstandig verder te gaan met het bewerken van speksteen. Geschikt voor de beginnende speksteen bewerker,.


Voeg toe aan verlanglijst. Waar, wanneer en voor wie. De workshop speksteen is bijzonder geschikt voor zowel beginners als gevorderden.


Je kan je inschrijven voor de workshopweekenden die je op deze pagina vermeld ziet. De kosten voor de lessen bedragen € 15- (excl. de kosten voor de steen, ongeveer € per kg), bij vooruitbetaling te voldoen.

Als je belangstelling voor de Basiscursus Beeldhouwen in steen hebt, stuur dan een mailtje met je gegevens, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. In dit filmpje wordt getoond hoe je kunt snijden in speksteen. Het hele jaar door worden er workshops gegeven in een zeer inspirerende omgeving. Ik werk graag met speksteen uit, Brazilië, Kenia en Azië. Ieder land schenkt ons haar geweldige kleuren.


De hardheid van speksteen loopt op naarmate de kleur van de steen donkerder wordt. Bewerkingen zoals raspen en snijden gaan zeer gemakkelijk. Voor hakken of kloppen met een beitel is deze steen vaak niet compact genoeg.


Speksteen (talk) is de zachtste steensoort om te bewerken. Op deze dag ben ik voor de laatste keer bezig met een beeld. Als je zelfstandig aan een eigen steen wil werken mag je aanschuiven. Voor het gebruik van mijn gereedschappen vraag ik een bijdrage van €00.


Kinderen ervaren dat speksteen anders voelt dan andere hardere steensoorten. Het bewerken is goed voor de motoriek. Zelf iets tastbaars creëren is goed voor de creatieve ontwikkeling en prikkelt de fantasie.


In de cursus beeldhouwen werk je met speksteen , albast, serpentijn op seleniet. Je kunt je daar helemaal creatief mee uitleven.

De cursus is geschikt voor beginnener. Voor beginnende beeldhouwers zijn vooral de zachtere steen soorten aan te raden. Zachte stenen herken je aan de lichte kleuren en stoffige buitenkant. Met name de Chinese speksteen , de Braziliaanse speksteen en de lichte soorten marmer zijn geschikt voor beginners. Deze stenen zijn erg bewerkelijk en het resultaat is snel te zien.


Passie voor speksteen , Delft. VAN RUWE STEEN TOT SCULPTUUR. Workshop speksteen bewerken voor beginners. Chinees speksteen Eén van de meest bekende soorten speksteen is het Chinese speksteen. Het is een zachte steen en uitermate geschikt voor beginners en kinderen.


De steen is met simpele raspen goed te bewerken en er hoeft geen elektrisch gereedschap aan te pas te komen. Info over voorbeelden beeldhouwen. Resultaten van zoekmachines!


Vergelijkbare zoekopdrachten voor voorbeelden beeldhouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts