woensdag 10 januari 2018

Behandeling teakhout buiten

Behandeling teakhout buiten

Teakhout behandelen buiten. Van nature is teakhout zeer duurzaam. Het bevat oliën die ervoor zorgen dat het hout goed tegen vocht en water kan. Teak is een hardhoutsoort die uitermate geschikt is voor gebruik buitenshuis. Doordat teak langzaam groeit, heeft het een fijne houtstructuur.


Al het teakhout van Kees Smit Tuinmeubelen is gedroogd in een droogkamer, dit om de werking bij gebruik zo klein mogelijk te houden en de levensduur van de meubelen te verlengen. Voor nog wat betere bescherming kun je je teak tafel behandelen met teakfix. Dit zorgt wel voor een lichte verkleuring van de tafel, maar beschermt ook beter tegen vetvlekken. De behandeling met teakfix hoef je maar een keer per jaar te herhalen.


De natuurlijke vettigheid stoot namelijk water af waardoor dat minder goed in kan dringen, het hout dus droger blijft en dus langer mee gaat. Wij hebben teakhout buiten staan in de vorm van een tafel, stoelen en een bank. Tuinmeubelen van teak zijn vandaag de dag bijzonder populair en daar zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. En dat gaat dus over teakhout dat buiten staat en verweert enzo.


Behandeling teakhout buiten

Behandeld met een kleurloos product, met wax, en met olie. Maak het daarna goed schoon. Schuur altijd in de richting van de nerven. Gebruik hierbij de teakhout reiniger.


De teakhout reiniger heeft een grote bijdrage in het kleurherstel van het hout. Breng na de behandeling de teakhout protector aan, zodat het hout beter beschermt is tegen weersinvloeden en minder snel verkleurt. Teak tuinmeubelen van zeer goede kwaliteit kan je probleemloos het hele jaar door buiten laten staan. Ze zijn bestand tegen houtrot, UV stralen, insecten en.


Teak tafel behandelen met groene zeep: als u uw tafel blank wenst te laten. Het teakhout leent zich daar in principe goed voor. Hoe kan ik mijn teak ( salon ) tafel het beste beschermen ? Vaak heeft een teak ( salon ) tafel veel te verduren. Aan de tafel wordt gegeten, gewerkt of een spelletje gedaan.


De tafel is het middelpunt van deze gezelligheid. En daar lenen teak tafels zich uitermate goed voor. Teak hout heeft van nature zijn eigen beschermlaag. Daarom ook kunnen teak meubelen gerust buiten staan. Het is een vettige soort hout.


Niet behandeld hout krijgt een doorleefde uitstraling en dat is erg mooi, vooral voor de oude teak meubelen. Tot de harde houtsoorten behoren bangkirai, eiken, mahonie en teak. Die houtsoorten zijn vooral geschikt voor tuinmeubelen, pergola’s en vlonders.


Hardhout wordt echter na enige tijd vaak grijs maar krijgt weer een mooie uitstraling na een behandeling die per houtsoort verschillend kan zijn. Wanneer je je meubilair in de lente terug buiten zet, controleer dan of het nog stevig in elkaar zit en er geen schroeven. Voor teakhout bestaat een speciale teakolie. Nog even deze tip: Zelfs als je een jaar na de behandeling nog geen vergrijzing ziet, breng je toch best een nieuwe laag olie aan om je tuinmeubelen preventief te beschermen. Dit heeft verder geen invloed op de levensduur van het hout.


Behandeling teakhout buiten

Tegenwoordig wordt er, vanwege schaarste, vaak voor een alternatief gekozen. Voorbeelden van deze alternatieven zijn Sorea en Eucalyptus. Info over teakhout onderhoud buiten. Resultaten van zoekmachines! Verlijmen voor buiten is altijd lastig ivm de werking van het hout.


Behandeling met nano coating is natuurlijk altijd een goed idee om de tafel zo duurzaam mogelijk te maken. Ook voor teakhout geld dat het droog en ademend afgeschermd moet staan, zorg er dus voor dat als de set buiten blijft staan, dat er altijd ruimte tussen de hoes en de meubelen zit en dat het regenwater er gemakkelijk kan aflopen. Assortiment houten tuinmeubelen.


Onbehandeld zachthout voor buiten. Een regelmatige behandeling met bijvoorbeeld een vochtregulerende buitenbeits verlengt de levensduur van het hout en voorkomt ook vergrijzing van het hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts