dinsdag 29 november 2016

Messenstaal soorten

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Slijpbaarheid van messenstaal. De slijpbaarheid zoals wij die vermelden hieronder is gebaseerd op onze eigen ervaringen en die van onze klanten.


Hierbij gaan we dus uit van de hardheden en toepassingen zoals we die in de praktijk het meest tegen komen. Eenvoudig: door middel van vrijwel alle slijpmethoden goed na te slijpen.

Zoals de meeste van jullie wel weten zijn er veel soorten staal op de markt, de prijs van een mes wordt voornamelijk bepaald door het staalsoort dat gebruikt wordt. Elk staalsoort heeft zijn eigenschappen en opbouw. Hieronder geef ik een link naar een tabel van Spyderco met vele staal soorten en hun eigenschappen.


Staal is verkrijgbaar in vele soorten en samenstellingen. Technisch gesproken is er niet zoiets als roestvrij staal (Stainless steel). Alle staalsoorten zullen roesten als ze niet op de juiste manier behandeld worden.


Sommige staalsoorten weerstaan corrosie beter dan anderen. Een betere term is de Engelste term Stainless (vlekbestendig).

Messenstaal gewalst 500HB is tevens van slijtvaste kwaliteit. Het is goed lasbaar en breukvast. Ook is deze kwaliteit prima lasbaar. Tevens leverbaar: Diverse soorten aan- of oplastanden in de kwaliteit Hardox-4of S-355. Ons aanbod bestaat uit verschillende soorten messenstaal (roestvrij en koolstof), heftmaterialen zoals G-1 Micarta en gestabiliseerd hout maar ook Kydex en leer voor een schede.


Verder bieden wij pinmaterialen (messing, RVS) en korby bolts aan om alles in elkaar te zetten. Deze legeringen kenmerken zich door een erg fijne staalstructuur, waarbij men afhankelijk van het gebruiksdoel heel erg precies meer of minder elementen kan toevoegen. Ze bewaren hun scherpte erg lang. Vanaf het begin is het een.


Populair staal bij messensmeden, mede vanwege de goede verwerkbaarheid. Van deze twee austenitische RVS- soorten is AISI 3het meest geschikt voor gebruik in de buitenlucht, aangezien deze de hoogste PRE-waarde heeft. RVS Passiveren Een passieve laag chroomoxide beschermt het metaal tegen corrosie. Staalsoorten voor messen zijn er in vele soorten en typen.


Een nieuwe indeling in de afdeling stalen! We hopen dat je hierdoor eenvoudiger kunt vinden wat je zoekt. De onderstaande tabel geeft een globaal overzicht van de eigenschappen van messenstaal met verschillende hardheden.


Staal kunnen we onderverdelen in een diversiteit aan soorten.

Wij proberen enige uitleg te geven welke staalsoorten er allemaal zijn in tekst en tabellen. Hittebestendige staalsoorten zijn altijd hoog gelegeerd met chroom. Het klassieke messenstaal van de Sandvik. Dit staal is specifiek ontworpen voor gebruik in messen. De veelzijdigheid waarin dit staal wordt gebruikt (van keuken- tot Zwitserse zakmessen) geeft een beeld van zijn succes.


Naast profielstaal en messenstaal produceert men geharde platen in diktes van mm tot mm. Deze Hardox- soorten worden gebruikt wanneer een combinatie van hoge slijtvastheid en goede mogelijkheden voor koudvervormen gevraagd worden. Deze slijtplaten worden onder andere toegepast in dump trucks, zeefinstallaties, stortkokers, recyclinginstallaties, baggerwerken en transportbanden.


De slijtplaat kenmerkt zich door een zeer goede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts