woensdag 9 november 2016

Grenen olie

Original Olie geproduceerd door middel van COextractie. Getest door onafhankelijk laboratorium. Elke productie van Topkwaliteit. Verzorgingsproducten met een doel.


Bestel de exclusieve lijn van MGC Derma nu in Nederland.

Al je natuurlijke verzorgingsproducten vind je op onze website. Grenen en Vuren zijn de meest algemene houtsoorten die een breed aantal toepassingen kennen in zowel de bouw als de meubelmakerij. Deze lichte houtsoorten worden dan ook frequent met olie afgewerkt. Olie bestaat in naturel of wit (white wash). Geeft een diepe gloed aan de oorspronkelijke kleur van het hout.


Geschikt voor lichtere houtsoorten zoals es, eik, grenen. Olie is een heel praktische afwerking, omdat u het plaatselijk kunt bijwerken en omdat u de grenen vloeren in de olie kunt dweilen met water aangevuld met een dopje speciale natuurzeep. Grenen vloeren worden heel vaak afgewerkt met olie.

Grenen krijgt met olie of hardwaxolie een honingkleur. Wil je de kleur van het hout graag lichter houden, voeg dan aan de olie wit kleurpigment toe (bij hardwaxolie alleen aan de eerste laag - om kleurverschillen te voorkomen die laag dan wel droogwrijven). Het toepassen van een impregneermiddel is niet nodig. De olie geeft de meest natuurlijke afwerking.


U bereikt echter het meest duurzame effect indien u de olie toepast op grenen wat reeds in de fabriek is geïmpregneerd. Afhankelijk van vloer en olie dient dit één of twee keer te gebeuren. Op zachtere houtsoorten, zoals het Frans grenen , heeft u wellicht iets meer olie nodig.


Dit komt door de structuur van het hout. Wij adviseren de vloer enkele uren de tijd te geven om te drogen (afhankelijk van het type olie en de temperatuur). Deze producten zijn op het eerste gezicht doorzichtig en kleurloos, maar toch verandert de kleur van het grenenhout wanneer deze producten aangebracht worden. Bij grenenhout wordt het hout meestal een stuk donkerder en geler. Olie is de meest logische keuze voor grenen , tenzij het Amerikaans grenen is dat is namelijk wel hard genoeg voor een goede lak.


Voor alle overige argumenten:. Tafel in de olie zetten - Lees hier hoe de vakman het doet. Plaats nooit warme voorwerpen rechtstreeks op massief hout.


Waxine lichtjes, fondue spetters en warme ovenschotels kunnen kringen veroorzaken in houten oppervlakten die behandeld zijn met was, olie of lak. Stroeve lades kun je aan de onderkant inwrijven met een waxinelichtje.

De onbehandelde grenen vloeren heeft Fairwood in de volgende afmetingen. Als de olie even staat zakt dit pulp naar de bodem van de verpakking en vormt daar een witte substantie die, in tegenstelling tot de wasdeeltjes, niet oplost bij verwarming. Deze pulp doet niets af aan de werking of bescherming van de olie en een weinig van deze aanslag is normaal en hoort bij dit natuurlijke product. Naast beits kun je hout beschermen door het te ‘kwasten’ met olie.


In principe kun je olie gebruiken voor de meeste houtsoorten. Je moet er echter wel rekening mee houden dat olie minder diep in de poriën van hardhout trekt dan in die van zachtere houtsoorten, zoals vuren en grenen. Vind hier tips en tricks om een houten parket vloer te behandelen met onze olie. Onze olie is geschikt voor zowel eiken als grenen vloeren.


Er zijn een aantal voordelen aan te voeren waarom u een door de fabriek geoliede vloer zal kopen. Voordelen voor-geoliede grenen vloeren: U kunt de grenen vloer na het leggen direct belopen. Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product.


Doe dit maar één keer per week. De andere keren stof je gewoon af met een droge doek. Grenen is een onbewerkte houtsoort (zit meestal geen laklaag op zoals bij eiken meubelen wel het geval is).


Zet grenen nooit in olie , want dat wordt op den duur plakkerig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts