dinsdag 17 januari 2017

Glas beschilderen

Baker Ross - Enorme Selectie Knutselsets, Knutselspullen, Klein Speelgoed en Veel Meer! Pennen, Papier, Verf, Lijm en Meer! Shop nú eenvoudig en snel op beslist.


Transformeer je Keuken met onze grote selectie aan accessoires. Ontdek wat onze beste glazen zijn voor een geslaagd diner. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen.

Je kunt ook met gewone hobbyverf schilderen op glas. Dit is goedkoper en heb je misschien zelfs wel in huis. Als je dit direct op glas aanbrengt heb je kans dat het niet blijft zitten. Dit is heel simpel te voorkomen door een goedkoop middel te gebruiken, namelijk door eerst je glazen voorwerp te beschilderen met Gesso. Je keuze wordt vooral bepaald door je stemming en je smaak.


Bekijk meer ideeën over Geometrisch schilderij, Geschilderde wijnglazen en Viltstift. Beschilder het glas naar eigen idee of houdt een patroon(tje) achter het glas en schilder het motief over. Doe een laagje verf op een klein schoteltje of in een deksel.

Doop hierin het glas en laat het hangend drogen. Attentie: Was de glazen met de han want in de vaatwasser verdwijnt het motief snel ! Glas en porseleinpennen stuks- Metallic. Glas - en porseleinpennen metallic. Glasverf ml glans- Mosgroen.


Glas schilderen werd daarentegen vroeger al gedaan (bv. tegen inkijk). Het beste is om een zo mat mogelijke verf te nemen. Glans en Hoogglans verf bevatten namelijk toevoegingen die gaan ten koste van de hechting.


Ook glas schilderen vergt een voorbereiding. Als je geen spray verf voorhanden hand kun je flessen ook nog beschilderen met een kwast. Stap 1: Zet een potje of een wijnfles (als dat lukt) op zijn kop op een beschermlaag, zoals oud papier of een laag oud karton. Stap 2: Pak je verfkwast erbij en doop het in de pot met verf. Stap 3: Verf de fles of pot, zoals op de foto hieronder.


Samen met jouw kleinkind knutselen en iets moois maken, hoe gezellig is dat? Heb jij als creatieve grootouder nog wat glazen potjes staan waar je graag mee aan de slag wil? Doe er kruidenplantjes in, gebruik ze als waxinelichthouder of als voorraadpotjes. Ook zijn glazen potjes ideaal om als canvas te gebruiken.


Op glas hecht maar weinig verf.

Je kan met acryl er wel op verfen, maar dan moet voorzichtig, na zeer goed ontvetten. Vervolgens zal je als die verf droog is nog een fixeerlaag aanbrengen, anders wrijfe je het er gewoon weer af. In deze video leg ik uit hoe je glas van de binnenkant kunt schilderen met een latex. GLAS BESCHILDEREN (paperback). Een prachtig glas -in-loodraam is nu eenvoudig te maken met verf en kwast.


Dit boek laat zien hoe gewone ramen veranderd. Glas beschilderen welke verf lolomilk. Transparant glas is uitermate geschikt om te beschilderen , d. Het resultaat is altijd zeer verrassend. Tijdens de workshop wordt de techniek van glas schilderen in het kort verteld onder het genot van een kopje koffie of thee.


Tijdens het maken van je eigen werkstuk, krijg je hulp op maat. Zet de glazen in een koude (d.w.z. NIET voorverwarmde) oven. Zorg ervoor dat de beschilderde delen elkaar niet raken. Wanneer de oven gevuld is verwarm je de oven op 1°C.


Bij sommige soorten glasverf dien je het glas nadat je het hebt beschilderd nog even in de oven te bakken, maar daar staat niks over beschreven in de beschrijving. Jammer voor Deon, maar we bedenken nog wel iets anders om zijn eigen glas te versieren. Glas wordt doorgaans niet geschilderd.


Indien dit gebeurt, dan moet het aan de binnenzijde gebeuren. Aan de buitenzijde is weerbelasting aan de orde, die een negatieve invloed heeft op hechting van verf. Binnen hecht een kwarts muurverf het beste op glas.


Ik zou glas zwart moeten verven. Maar geen idee met welke verf. Vermoed dat je dat niet met elk soort verf kan. Iemand enig idee welke daarvoor te gebruiken ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts