vrijdag 20 januari 2017

Wintervaste kuipplanten

Bestel gemakkelijk via je mobiel! Veel planten die in potten gehouden worden zijn kuipplanten. In de meeste gevallen zijn dit subtropische of tropische planten.


Deze planten kunnen in de warme maanden prima in een pot overleven, maar als het kwik tot onder nul daalt, wordt het hen te koud. Op zoek naar winterharde tuinplanten? Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan.

Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze. Het wordt stilaan tijd om de niet winterharde kuipplanten en bloembollen naar binnen te brengen. De dahliastengels kan je afknippen en de knollen uitgraven. Laat ze eerst nog wat drogen op een krant en vervolgens in een doos met turfmolm vorstvrij in het donker bewaren.


Controleer de kuipplanten in hun winterberging en geef ze water met mate en plaats ze alvast op een lichtere standplaats. Waar nodig mag u kuipplanten verpotten. Controleer ineens op ongedierte zoals witte vlieg of bladluizen en probeer deze kwijt te raken.


In de tuin kun je de borders beginnen wieden en opruimen.

Kuipplanten voor terras en balkon. Een tuin met schuttingen of muren rondom biedt extra plantruimte. Benut de hoogte in je tuin, plant klimplanten en laat ze de schutting begroeien. Grote en bijzondere tuinplanten verfraaien elke buitenruimte, van tuin tot balkon of dakterras.


Hieronder vindt u een eerste selectie uit ons fraaie totaalassortiment. Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een. Sommige kuipplanten , zoals bijvoorbeeld Oleander, kunnen best een graadje vorst hebben in de winter. Winterharde planten va € I. Er zijn er ook die het liever wat warmer hebben.


Van winterharde bloeiende planten en struiken, tot winterharde. Zet potplanten in de winter gerust buiten. Met deze bladhoudende of kleurige planten breng je sfeer op het terras.


Na de zomer worden bloembakken vaak opgeborgen. Jammer, want ze kunnen ook na de zomer mooi zijn. Ontdek hier de winterse aanraders.


Ik weet verdorie weinig van kuipplanten , en krijg ze never-te-nooit-niet de winter door (jaloers dat ik ben op zoonlief, die al twee jaar op rij zijn laurier in leven heeft gehouden de winter door – is mij in ’t verleden nooit gelukt), maar ik zou er toch op vertrouwen dat dat overwinteringskot misschien niet volledig vorstvrij is, maar dat. Wissel deze langbloeiers af met vaste planten, struiken en kuipplanten , dan heb je al snel acht maanden een bloeiende tuin.

Veel vaste planten zijn in staat lange tijd achter elkaar te bloeien. Maar het langst bloeien de eenjarigen. Dit geschenk van de goden uit Chili is mijn kampioen citroengeur.


Het blad ruikt meer naar citroen dan citroen zelf naar citroen geurt. In Frankrijk heet ze Verveine, Italianen noemen haar Limoncello. Zet ze ergens waar je in het voorbijgaan een blaadje kunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts