dinsdag 24 januari 2017

Metaal verfen

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!

Wij hebben de Verf die u zoekt. Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Voor architecten, over de hele werel die hoge kwaliteit willen combineren met design.


Bekend om zijn flexibiliteit, uitzonderlijke weerstand en installatiegemak. Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Kies uit producten vanaf € 295.


Metaal dat te maken heeft met roestvlekken, dient voor het schilderen eerst voorbewerkt te worden.

Behandel de roestplekken met een staalborstel voordat je de metaalverf aanbrengt. Mocht je van plan zijn de metaalverf ook te gebruiken voor je radiatoren, doe het niet. Metaal verven zijn namelijk niet bestand tegen hele hoge temperaturen. Vind jij je metalen voorwerp te somber, dan kan je je metaal verven in diverse mooie kleuren in hoogglans of zelfs met een matlook.


Ga bijvoorbeeld voor een antraciete kleur om je metalen trap te betrekken bij een modern interieur. Of haal de zomer in huis en verf je stalen raamkozijnen voor de verandering eens geel of lichtblauw. Ook metalen oppervlakten in huis zijn weleens toe aan een schilderbeurt. Het verven van metaal gaat net iets anders in zijn werk, dan het verven van oppervlakten van ander materiaal.


In het onderstaande artikel lees je meer over metaal schilderen en hoe je dit zelf kunt doen. Je kunt online de juiste verf voor metaal kopen, net als bij ons in de winkel in Akersloot. We adviseren je graag over de producten en merken die je daar het best voor kunt gebruiken.


Als je je ooit afgevraagd hebt hoe je een metalen voorwerp op kunt knappen met een laag nieuwe verf of hoe je een oppervlak van metaal kunt schilderen, weet dan dat dit goed te doen is. Verf het hek van gegalvaniseerd metaal met aluzinc-lak. Let op: de metaallakken zijn in veel meer kleuren en varianten verkrijgbaar dan de aluzinc-lakken.


Wil je daar toch gebruik van maken? Breng dan bij een hek van niet-ferro metalen – zoals dit hek van gegalvaniseerd metaal – eerst een extra laag hechtprimer aan. We leggen je graag uit, aan de hand van een stappenplan, hoe wij staal op de beste manier verven.

Wellicht overbodig om te noemen, maar zeker niet onbelangrijk: we plakken alle niet te schilderen delen zorgvuldig af. En de schilderstape verwijderen we bij voorkeur voordat de verf volledig droog is. Voor algemene metalen wordt het vaak niet gedaan.


Natuurlijk hangt het ook af van de soort verf die u gebruikt. Probleempunten In principe dient alles duidelijk op het etiket vermeld te worden met name welke basis er gebruikt is (water of solvent) en hoe de verf moet gemengd worden, of de verf binnens- of buitenshuis mag gebruikt worden enz. Praxis heeft voor elke klus de juiste verf en voorbehandelingproducten. Zo zorgt voorstrijk voor een betere hechting aan de muur, met superdekkende muurverf hoef je maar één laag te verven , en tot slot zijn er verschillende soorten lak voor hout en metaal welke zowel binnen als buiten toepasbaar zijn.


Ook bestaat er schoolbordverf en magneetverf. Nu kun je het metaal verven. Roer de verf eerst goed door, en giet deze dan in een verfbak. Met een verfroller en kwast bereik je het beste resultaat.


In plaats van één dikke laag kun je beter meerdere dunne lagen aanbrengen zodat de verf gelijkmatig verdeeld wordt. Net als met andere verf kun je de metaalverf tevens gebruiken om de ondergrond goed te beschermen. Voorkom roestvorming op het metaal , door die netjes in de verf te zetten. De verf is een grondverf, lakverf en anti-roestmiddel in één, zodat je daarmee drie vliegen in één klap slaat.


Verf voor metaal kopen: een greep uit de professionele keuzes. Er is een heel assortiment aan metaalverven op de markt. Aan de ene kant is er metaalverf die u bij de Gamma of Praxis kunt kopen (Gamma huismerk of Flexa bijvoorbeeld), terwijl aan de andere kant Drost Coatings of Wijzonol indsturiële metaalverf (ook wel metaal coating) aanbieden. Deze stoot-, kras- en slijtvaste metaalverf is geschikt voor bijna alle metalen. Tevens heeft deze metaalverf roestwerende eigenschappen.


Of wil je verf van metaal halen van bijvoorbeeld een mooie buitenlamp? Dit lijkt soms een onmogelijke taak. Gelukkig zijn er verschillende methoden om oude verf te verwijderen van metaal die je kunt gebruiken om je spullen naar je zin te maken. Hieronder vind je enkele praktische tips om zonder al teveel moeite verf te verwijderen van metaal. Ontstof het metaal grondig.


Geef het metaal vervolgens een of twee roestwerende grondlagen om het metaal goed te beschermen. Breng steeds voldoende verf aan bij het lakken van metaal buiten en let er goed op dat je alle hoekjes en kantjes mee verft. Vooral bij hekken en traliewerk is het soms lastig om alles goed te bereiken.


Bij ontroest oud metaal moet je vóór het gronden soms eerst gaten, die door het invreten van roest zijn ontstaan, met plamuur dichtmaken. Na volledige droging schuur je de gegronde oppervlakken met schuurpapier, korrel 18 op. Daarna verf je de oppervlakken met anti-roestprimer en schuur je die vervolgens, korrel 20 nog een keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts