vrijdag 26 oktober 2018

Welke bomen in bakken

Aan de bakken , zo vertelt de heer van Leeuwen, werden uiteraard een aantal technische eisen gesteld. Zo moesten ze verplaatsbaar, reinigbaar, sterk en duurzaam zijn. Omdat de ervaring had geleerd dat bomen in bakken scheef kunnen waaien werden de bakken zo gemaakt dat de bomen er ondergronds in verankerd konden worden.


Bomen in bakken Kopen of Leasen. Sinds enkele jaren behoren bomen in bakken tot de kernactiviteiten van Ten Hoven Boomkwekers. Niet omdat we vinden dat bomen in bakken moeten, we zien het liefst een boom tot wasdom komen in een tuin, weide of park, maar omdat er soms om praktische redenen geen grond beschikbaar is.

Maar welke bomen zijn nou geschikt om in een pot te plaatsen? Hieronder hebben wij een aantal mooie bomen geselecteerd die het goed kunnen doen in een pot. Door ze in een pot te planten blijven het kleine bomen.


Je kunt natuurlijk ook overwegen om een struik in de vorm van een boom te snoeien voor een soortgelijk effect. Steeds vaker worden in het stedelijk gebied bomen in bakken toegepast. Tussen november en maart zien we de tuinaanleggers volop aan het werk met het aanplanten van tuinen.


Hierbij een overzicht van de meest geschikte bomen voor kleine en middelgrote tuinen. Welke tuinplanten kunnen in pot.

Eigenlijk kan alles wat in de tuin geplant kan worden ook in een pot of bak worden gezet. Zelfs bomen kunnen in pot. Kies wel een pot die groot genoeg is!


Voor rozen en bomen heeft u hoge potten nodig, deze wortelen diep. Bloeiende bomen zullen minder bloemen hebben in de schaduw. U kunt de selectie zelf aanpassen door de hoogte te wijzigen in de linkerkolom. Uit hun collecties hebben we bakken geselecteerd welke passen bij het karakter van de boom en bij de kluitmaat. Er zijn bakken bij met een doorsnede van meter.


U kunt zich voorstellen dat dit een buitenruimte direct aankleed. De bomen van de ‘Limited Edition’ zijn het hele jaar leverbaar, met of zonder bak. Het kiezen van de juiste plek voor een boom. Naast het leveren van bomen in bakken verzorgen wij ook het onderhoud van bomen in bakken. Ze kunnen hun water en voedingsstoffen immers niet uit de bodem halen.


De bomen in Goirle zijn daarom aangesloten op een water- en voedingsstoffensysteem dat is verbonden met een breektank op het dak van de parkeergarage. Onder in de boombakken is een statisch waterreservoir aangelegd. Waardoor het daarom ook de beste periode is om bomen , heesters, of hagen aan te planten, of te verplanten in de tuin.


Als je een boom of struik verplant, steek je soms bewust of onbewust wortels af.

Ik heb niet echt groene vingers, maar wil in het najaar opnieuw proberen mijn dakterras wat kleur te geven. Zij bepalen welke delen van de tuin schaduw krijgen en hoe de zichtlijnen lopen. Als u dit groene geraamte heeft gemaakt kunt de overige ruimtes vullen met de vaste planten en de bodembedekkers. Ik heb veel bakken met berkenbomen erin op mijn terras.


Die hebben zichzelf gezaaid en ik heb ze laten staan. Verleden jaar heb ik zaailingen van de esdoorn in bakken gezet en die doen het ook uitstekend. Verder had ik een eikel in een bak gestopt en dat boompje is nu ca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts