dinsdag 21 juni 2016

Accentmuur

Een accentmuur schept heel wat sfeer in je interieur. Inspiratie en tips om je accentmuren te schilderen en muren te kiezen vind je hier. Ook de inrichting van je ruimte zal mee bepalen welke muur het meest geschikt is om een accent te geven. Ben je bijvoorbeeld van plan om een felle accentkleur of print te gebruiken, dan zal je deze wellicht eerder achter de zetel plaatsen in plaats van achter de televisie.


Bekijk het bord accentmuur behang van marleenvim op Pinterest.

Een groene accentmuur combineert ook prachtig met ruwe houten meubels, open haardhout, donkergrijze muren en veel planten. Zo ontstaat een prachtige mix tussen een industrieel en een natuurlijk interieur. Kies je toch liever een andere kleur? In dit artikel lees je wat de trendkleuren zijn.


Dat is logisch want door een accentmuur kan je sfeer in de kamer creëren. Daarnaast zorgt een kleur op de muur ervoor dat de positieve eigenschappen van je ruimte worden benadrukt. Hoe je dat doet, lees je hier.

Met tips over de juiste wan kleur, sfeer, glans en ook inrichting van de ruimte. Door een accentmuur te gebruiken in uw interieur en door te spelen met lichtinval, kunt u een totale andere beleving toevoegen aan de ruimte. Het kiezen van welke muur je een accentmuur gaat maken kan nog lastig zijn. Je moet met een aantal zaken rekening houden. Wij helpen je hier alvast wat mee.


In bovenstaande afbeelding zie je hoe een rechthoekige woonkamer ineens heel veel diepte aan de ruimte geeft. Accentmuur woonkamer welke muur. Geen simpele saaie woonkamer dus. Ondanks dat de woonkamer niet heel groot is, word hier toch een heel groot deel van de woonkamer voorzien van een donker bruine accentmuur.


Zoals je ziet kan dit dus. Juist het subtiel toepassen van een accentkleur, zorgt voor het grootste effect. Voeg daarom niet te veel accessoires toe in dezelfde accentkleur als de muur, hiermee wordt de kracht van de kleur afgezwakt. Van een van de muren in je woonkamer een accentmuur maken maakt de ruimte levendiger en kan ervoor zorgen dat een ruimte heel anders qua vorm oogt.


Een heel ander ruimtelijk effect creëer je door de muren tweekleurig te maken. Is het jou wel eens opgevallen dat we allemaal kiezen voor of heel misschien een 2e kleur op de muur?

En dan de kleur die helemaal hot is op dit moment. Het maakt de keuze voor het kleurgebruik van de muren ook makkelijker. Zo maak je de perfecte accentmuur. Met een accentmuur zorg je voor een frisse en kleurrijke toets in je interieur. Je kan ze in gewaagde kleuren schilderen en de kamer visueel vergroten.


Zeker wanneer je lichte kleuren gebruikt, want die zorgen voor een meer ruimtelijk effect. Je kunt eindeloos varieren als je gaat voor een accentmuur in je interieur. Het plafond schilderen zorgt voor een knus gevoel. Dit is bijvoorbeeld heel geschikt voor in de slaapkamer.


Het effect is dat het plafond lager lijkt. Door nog een stukje van de wanden mee te nemen versterk je dit effect nog eens extra. Bron: industrystandarddesign.


Wil je een kleur kiezen voor het verven van een accentmuur ? Kijk dan eerst naar het oppervlak van deze muur. Als het om een groot oppervlak gaat, mag de kleur best wat lichter zijn. Wel kun je kiezen voor kleuren die een combinative zijn van verschillende kleurtinten, zodat de muur alsnog opvalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts