maandag 20 juni 2016

Temperatuur houtvuur

Een rode, gele of oranje vlam komt door een lage temperatuur , een blauwe of witte vlam wordt veroorzaakt door een hogere temperatuur. Ten tweede wordt de vlam gekleurd door aangeslagen (energierijke) radicalen. Wanneer deze aangeslagen radicalen terugvallen in hun normale toestan komt de energie vrij in de vorm van licht.


Op een gegeven moment heb je natuurlijk niet alleen maar brandend hout maar ook gloeiend houtkool en dat wordt velen malen heter en kom je net als chinaman al zei op een temperatuur uit van 5tot 6°C afhangend van ook nog de hoeveelheid vocht in je brandhout. Restaurant ’t Houtvuur beschikt ook over airco dat voor een aangename temperatuur zorgt binnen en het is voorzien van een ruime parking. Tijdens de zomer staat het gezellig terras eveneens open voor de klanten, om daar eventueel een aperitief of dessert te nuttigen.

Bovendien zal bij goed weer een springkasteel buiten staan voor de kinderen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een open haard die een rendement van circa haalt. Ons hoge rendement bereiken we door de hoge verbrandingstemperatuur in de stookruimte en het toepassen van het tegenstroomprincipe. De kachelmassa accumuleert hierdoor zeer efficiënt de warmte van het houtvuur en de rookgassen. Vind de beste selectie temperatuur houtvuur fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit temperatuur houtvuur voor de dutch luidspreker markt bij.


Hoe heet het wordt weet ik niet, maar koper smelten zal heel moeilijk gaan. Wij hebben jaren lang een houtkachel gehad en daar was het al heel moeilijk om dit voor elkaar te krijgen. Bij mijn weten is het rendement en temperatuur van een houtkachel vele malen lager bij een open haar mede door de manier waarop zuurstof wordt toegevoerd.


Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad.

Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat. Ook De Jong stookt, net als wij, graag met berkenhout.


Dat ontgast mooi”, zegt hij. Berken hout ontvlamt snel en geeft een lekker vuurtje. Beter dan eikenhout, wat wel lang smeult, maar een groter vuur (dus hogere temperatuur ) nodig heeft om tot ontbranding te komen, in tegenstelling tot berkenhout, sneller lekkere vlammen geeft.


Begin de avond met een gezellig houtvuur en start met grillen zodra het gezelschap er klaar voor is. Geen geknoei met kolen of briketten die eerst ‘grijs’ moeten worden en steeds moeten worden aangevuld om op temperatuur te blijven. Grill Guru Pellet Grill Medium is puur genieten van de smaak van een houtvuur met het gemak van een snelle grill. Een compacte grill met twee niveaus gecombineerd met een automatische houtpellet voeding en digitale besturing met interne thermometer. Geplaatst op een onderstel van duurzaam poedercoated metaal met wielen.


Er is gewoonlijk uur zon per dag, waarbij de zon schijnt van de uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in september gemiddeld 25°C. Er valt gemiddeld mm regen in dagen in heel de maand september.


Een zomerjas in de koffer tijdens je Valencia vakantie in september is geen overbodige luxe. Ik heb wel eens soort van pannenkoekachtige dingen opgewarmd in een droge koekenpan op een hoge pit en die koekenpan kan daarna worden weggegooid. Voor op houtvuur heb ik grote hoge kookpannen in dik aluminium die je aan een tak erboven kunt hangen.


Zonnebloemolie, slaolie of Arachideolie (pindaolie).

Met Arachideolie kun je wat langer frituren. Je hebt ± liter olie per pan nodig. De temperatuur van de olie moet ± 190°C zijn. Oliebollen bakken in olijfolie gaat niet goed.


Een pan kokend vet kan overkoken en het houtvuur voeden, waardoor het vuur kan omslaan in brand. Het is dus slimmer niet te frituren op een houtvuur. U kunt het vuur in de kachel van bovenaf laten beginnen door blokken hout dicht op elkaar te stapelen en vervolgens bovenop een klein vuurtje te maken, zodat de stapel van boven naar beneden ontbrandt.


Het voordeel hiervan is dat de kachel sneller op temperatuur is, de gassen beter verbranden en het hout een langere brandduur heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts