woensdag 15 juni 2016

Glazuren van keramiek

Wij hebben alle materialen voor de keramist, beeldhouwer en de kunstenaar! Het is Sale bij de Bijenkorf! Korting op Vans Collectie. Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland.


Dé webshop voor topmerken. Trendy schoenen tegen superprijzen.

De laatste lifestyletrends. Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit! Klik en shop eenvoudig bij OTTO! Als je zelf keramiek glazuren gaat samenstellen (maar ook als je commercieel samengestelde glazuren gaat gebruiken), let dan goed op de verpakkingsinformatie van de diverse grondstoffen die je gaat gebruiken. Veel glazuurgrondstoffen zijn schadelijk en een aantal grondstoffen zijn zelfs zeer giftig.


De plek voor al uw keramiek kwastglazuren van maycocolors. Naast glazuren verkopen we ook diverse gereedschappen, klei en biscuit aardewerk. De winkel is tevens atelier waar regelmatig demonstraties en workshops glazuren en glazuurtechnieken worden gegeven.

Glazuren , engobes, oxides en pigmenten geven uw werk kleur of een speciaal effect. Keramikos biedt een enorm assortiment aardewerk- en steengoedglazuren. Mat, glanzend en met effect. Hier vindt je kwastglazuren en onderglazuren ( Majolica) van o. Mayco, Botz, Welte en Duncan, opglazuren, luster en transferpapier. Glazuren Glazuur wordt gebruikt ter verfraaiing of bescherming van een biscuitgebakken werk van keramiek.


Het glazuren van keramische beelden is dé afwerking van een werkstuk. Helaas kunnen door verschillende omstandigheden fouten komen in de geglazuurde objecten. Veel combinaties kunnen er voor zorgen dat er grotere en kleinere fouten ontstaan.


Aardewerk klei Op relatief lage temperaturen gebrande keramiek waarbij de klei nog poreus is en geglazuurd moet worden om hem ondoorlatend te maken. Steengoed klei Keramiek waarin de klei volledig is dicht gesinter en zo een niet-poreus voorwerp is geproduceerd. Bij gebruik van steengoedglazuren mag de onderkant van het werkstuk niet geglazuurd worden. Denk er dan aan dat er steuntjes onder je werk staan in de oven, deze bestaan uit steunpunten die dan wel zicht- en voelbaar zijn en kunnen weggewerkt worden met wat schuren of slijpen.


Het werken met Botz glazuren Na jarenlang gebruik van poederglazuren heeft Botz intrede gedaan in de keramiek met kant en klare glazuren. Inmiddels heeft Botz een uitgebreide lijn van onderglazuur, galzuur voor steengoed en glazuur voor aardewerk. Een artikel met alles over het werken met een Botz glazuur.


Bovenstaande opsomming is slechts het topje van de (glazuur) ijsberg. Over keramiek en zeker ook specifiek over glazuren zijn veel (dikke) boeken geschreven (zie o.a. de literatuurlijst).

Ook op internet zijn uiteraard veel bronnen beschikbaar. Shop Vans tijdens de Sale bij de Bijenkorf en ontvang tot korting! De mooiste merken en producten vind je bij de Bijenkorf.


Bekijk de collectie Vans Schoenen en shop op Nelson. Bekijk het bord Keramiek glazuur recepten van marjannobus op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Keramiek glazuur recepten, Keramiek en Pottenbakken.


Decoreren en glazuren van keramiek. Een praktische gids met meer dan decoratietechnieken, van rauwe klei tot en met de laatste stook, van het aanbrengen van textuur, vormen uit mallen tot beschildering met onderglazuur, speciale glazuurstoken en alternatieve stooktechnieken. De SteenGoed- Keramiek Winkel.


Sinds kort heb ik mijn winkel SteenGoed- Keramiek geopend. U bent van harte welkom om vrijblijvend mijn werk te komen bekijken. Heeft u een speciale wens of opdracht dan is dit natuurlijk bespreekbaar.


Glazuren of verglazen van dakpannen Dakpannen worden gemaakt uit klei en is dus zeer sterk en duurzaam maar na het bakken van de klei is dit product poreus. Doordat er miljoenen minuscule gaatjes in de dakpan zitten, doordat de product uit klei bestaat, kan deze veel water absorberen. Beginners zijn van harte welkom en ook mensen met klei-ervaring kunnen in het atelier komen werken.


Naast de zelfgemaakte keramiek zijn ook Mayco- glazuren , raku- glazuren van Rakuvaria, klei en aanverwante artikelen te koop. Ik nodig je van harte uit om eens een kijkje te komen nemen! Kwastglazuren en poederglazuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts