vrijdag 17 juni 2016

Fijn schuurwerk aanbrengen

Schuurwerk is een gipsachtige afwerking van drie tot acht millimeter dik die u op wanden of plafonds kunt aanbrengen. Doordat schuurwerk een gipsachtige afwerking is, kunt u het heel goed toepassen in natte ruimtes. Het regelt namelijk de vochthuishouding in huis.


U kunt hierbij kiezen uit zowel grof als fijn schuurwerk. Doel van schuurwerk (het schuren) is het aanbrengen van de gewenste textuur in de gipslaag.

Er zijn verschillende soorten schuurwerk , waaronder fijn schuurwerk waarbij een zeer fijne korrel zichtbaar is. Zeer grof schuurwerk wordt gemaakt van cement en metselzan zie rocaille. Een muur herstellen en verf- of behangklaar maken - stap voor stap uitgelegd - Doe-het-zelf - Duration: 6:18.


Breng voor een optimale hechting de schuurwerk laag op een verse raaplaag aan. De afwerklaag zo dun mogelijk aanbrengen vanwege krimpscheurtjes die kunnen ontstaan tijdens het droog proces. Om een mooi egaal effect te krijgen breng het schuurwerk in een keer aan.


Fijn schuurwerk is een afwerking voor wand en plafond die geschikt is voor binnen en buiten.

Deze afwerking wordt gekenmerkt door zijn fijne structuur welke afkomstig is van het zand dat door de pleister is gemengd. Door het aanbrengen van de ronde veegvormen is het eindresultaat iedere keer anders: de fijne structuur zorgt voor een onderscheidende uitstraling. Het effect van schuurwerk is in ieder licht anders.


Zo ziet het er bij daglicht door de veranderende lichtval van de seizoenen steeds anders uit. Ook kunstlicht van lampen geeft een bepalende. Schuurwerk maak je met een schuurspaan, dat is de spaan met de spons erop geplakt. Overigens maak je het plafond in meerdere stappen. Het valt niet mee om een fatsoenlijk plafond te maken als je er geen ervaring mee hebt.


Met een roller repareer je in ieder geval niets als het misgaat. Ik wil de muren van de woonkamer gaan schilderen. Op deze wanden is fijn schuurwerk aangebracht.


Mijn vraag is of iemand mij kan aangeven welke muurverf ik het best kan nemen om zo min mogelijk strepen te krijgen en de structuur zoveel mogelijk te behouden. Ik heb begrepen dat hier namelijk speciale muurverven voor bestaan. Wanneer men in de volksmond spreekt van stucwerk dan bedoelt men afmessen.


Het raapwerk is een hele grove vorm van een eerste laag op kale stenen aanbrengen.

Dit doet men machinaal of met de hand. De stappen van raapwerk zijn intensiever dan bij normaal stucwerk. Het zijn enkele latten die je (waterpas) aanbrengt tegen de wand. De profielen hebben de dikte van de stuclaag die je wilt aanbrengen. Als je later de stuc hebt aangebracht , kun je met de lat over de geleiderprofielen nogmaals van beneden naar boven werken.


De hoeken van wanden hebben speciale aandacht nodig. Je hebt binnenhoeken en buitenhoeken. Fijn of glad schuurwerk op raaplaag aanbrengen voor stucwerk op binnenmuur.


Ik wil graag – zonder bezoek vooraf – een richtprijs hebben voor het aanbrengen van fijn schuurwerk in. Deze laag wordt op de raaplaag aangebracht. Door de vlakke afwerking is deze laag zeer geschikt als ondergrond voor o. We onderscheiden, afhankelijk van de korrelgrootte, nog fijn en ruw schuurwerk.


Het aanbrengen van structuurverf is niet moeilijk. In deze klusbeschrijving leest je hoe je dat doet. Structuurverf is verkrijgbaar met een fijne korrel en een grove korrel. Door gebruik te maken van een speciale structuurroller of door effecten aan te brengen met de blokkwast kun je talloze structuren creëren.


De verf kan goed tegen een stootje. Vraag EENVOUDIG en GRATIS offertes aan bij goed beoordeelde stukadoors uit uw regio! Via Casius ontving ik snel vrijblijvende offertes voor fijn schuurwerk op wanden aanbrengen van stukadoors in Horst om te weten wat het mij gaat kosten! Spackspuitwerk wordt in twee lagen aangebracht.


Als eerste wordt de muur gladgestreken, kleine gaatjes en oneffenheden worden op deze manier weggewerkt. Vervolgens wordt er een tweede laag aangebracht waarbij de structuur gecreëerd wordt. Hierbij kun je de keuze maken tussen een grove of een fijne korrelstructuur.


Spachtelputz kan in de door u gewenste kleur op uw wanden of plafonds worden aangebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts