dinsdag 14 juni 2016

Behangen muur insmeren

Bij Zoofy regel je snel een vakman voor al jouw klussen in of rondom huis. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Beslist de laagste prijzen.


Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven.

Koop nu en bespaar geld vandaag. Profiteer van deze aanbieding! Dat is een handige manier om je muur mooi en egaal te behangen.


Het voordeel van vliesbehang is dat je alleen de muur met vliesbehanglijm hoeft in te smeren en direct vanaf de rol kunt behangen. Je hebt dus geen behangtafel meer nodig. Ook kun je vliesbehang eenvoudig in één keer verwijderen.


Met normaal papier is het beter om het op het papier te smeren en even in te laten weken. Als je dan de muur insmeert , trekt het behang niet mooi glad en houd je bobbels.

Dat behangt veeeeeeel lekkerder! Met vinyl behang zal je er veel makkelijker mee weg komen (met de muur insmeren ipv behang insmeren ) omdat dit behang niet veel zal uitzetten en dus niet veel blazen zal vormen. Smeer wel je muur voor om de zuiging te verminderen. En daarna pas flink dik insmeren met lijm.


Maar welke methode je ook gebruikt, vinylbehang is sowieso makkelijk te. Met een lijmborstel kun je het behang of de muur insmeren met behangplaksel. Het is met een lijmborstel gemakkelijk om mooie banen te maken op de muren. Schuur eerst de muur op met fijn schuurpapier om te voorkomen dat het behang later gaat zakken. Om een muur te kunnen behangen , moet het oude behang volledig verwijderd zijn.


Daarbij is het belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat om beschadigingen aan de muur te veroorzaken. Afhankelijk van de dikte 5-minuten. Het behang zal eerst uitzetten en langzaam terugkrimpen. Om de krimp op de muur te voorkomen moet het inweken alvorens het tegen de muur wordt aangebracht. Gemakshalve mag u de muur insmeren i. Daarnaast kun je met de lijmborstel ook gemakkelijk de behangstroken insmeren om ze vervolgens tegen de muur aan te plakken.


Behangplaksel kun je gebruiken om het behang aan de muren te bevestigen. U kunt gewoon de muur insmeren met behanglijm speciaal voor glasvezelbehang en vervolgens de stroken tegen de muur aan plakken. Voor een mooi eindresultaat is het belangrijk om de stroken stevig tegen de muur aan te drukken.

Knip behangbanen van de juiste afmeting voor uw muren. Hoe behangen met vliesbehang? Het grootste voordeel van vliesbehang is dat u de muren met lijm insmeert in plaats van het behang. Vliesbehang is behang waarvan de achterkant van vlies is.


Laat het behang na het drogen op sommige plaatsen los, bekijk dan de achterkant. Is die schoon, dan was de lijm er te dun op gesmeerd. Zit er geen lijm op, dan is de lijm in de muur getrokken.


Ziet u gruis, dan zaten er losse delen op de muur. In de twee laatste gevallen de muur voorbehandelen met een voorstrijkmiddel. Bij dit behang lijm je de muur in, in plaats van het behang zelf.


Doordat je de muur insmeert met lijm, kun je nog heel makkelijk het behang corrigeren zonder dat het scheurt of kreukt. Hoe je behanglijm het beste kan gebruiken, hangt af van het type behang. Bij vlies behang smeer je de muur in en bij papier behang smeer je het behang in. Voor iets zwaarder vinyl behang is het aan te raden om zwaarder plaksel te gebruiken om de behang te bevestigen. Vind de beste selectie behangen muur insmeren fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit behangen muur insmeren voor de dutch luidspreker markt bij.


Muren insmeren werkt slecht, omdat het behang na natworden uitzetten. Bij het drogen krimpen ze terug zonder naden, maar oneffenheidjes zoals hier en daar een blaasje worden er dan zonder meer uitgetrokken. Ik heb op deze manier altijd veel succes gehad met behangen. Het is altijd lastig om achter de radiatoren te behangen. Je kunt het beste het behang in de lengte knippen tot waar de leidingen uit de muur komen.


Daarna snij je de baan over de totale hoogte van de radiator af. De rest van het behang kun je nu met een doek omwikkelde bezemsteel tegen de muur aandrukken of met een schone verfroller. Nu willen we muur behangen (vlies) en de andere muren met structuurverf behandelen. Kan ik nu het beste beginnen met behang of toch eerst de structuurverf?


Ik heb zelf het gevoel om eerst schilderen omdat ik dan ook makkelijke met de steuctuurroller langs de randen kan. Om je behang mooi strak op de muur te krijgen is het van belang dat je deze eerst voorbehandelt, tenzij het gaat om een splinternieuwe wand waar alleen een laagje verf op zit. Als het behang te vochtig wordt, is er kans dat het gaat scheuren.


Zorg ervoor dat je bij constante kamertemperatuur het behangpapier opplakt en houdt deuren en ramen gesloten. Ook de verwarming moet niet te hoog staan, want dan droogt de lijm te snel en kan het behang weer loskomen van de muur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts