maandag 13 juni 2016

Hollandse witjes

Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Nu zijn er replica witjes verkrijgbaar die exact lijken op de van origine Friese witjes. De afmetingen van de witjes zijn 13x13. De witjes zijn beschikbaar in allerlei kleuren.


Elke kleur kan vervaardigd worden. Bent u benieuwd hoe Friese witjes er in het echt uit ziet?

Witjes in het echt bekijken. Daar vindt u vele voorbeelden van verschillende mixen met witte tinten. Tevens kunt u vele tableaus in bekijken. Prachtige collectie sfeervolle witjes , in diverse kleuren. Deze Friese witjes worden gemaakt op een kalkhoudende klei, waarna de.


Hollandse witjes , ook wel Friese witjes genoem is een ambachtelijk gemaakte tegel in 13x13. Naast de eenvoudig of volgedecoreerde tegels zijn als aanvulling unitegels verkrijgbaar. De zogenaamde hollandse witjes zijn standaard in een groot aantal basiskleuren leverbaar, geheel bijpassend bij elk tegeltableau of decor it onze collectie.


Bijzonder aan de witjes is de subtiele kleurschakering die je binnen één baksel aantreft.

Dé specialist in huisdier benodigdheden! Logisch, want wie in Nederland kent ze niet. Ze komen voor in de mooiste monumentale panden en zijn dan ook onmisbaar in het beeld van de Nederlandse architectuur. Op de pagina witjes beschilder ziet u een overzicht van de mogelijkheden in beschilderingen.


Naast beschilderingen op losse witjes , zijn er ook beschilderingen op meerdere tegels mogelijk in de vorm van een tegeltableau. Deze vierkante wandtegels hebben een vast formaat en een licht ongelijk oppervlak. Elk wandtegeltje is uniek waardoor de weerkaatsing van het licht op het glazuur zorgt voor een prachtig effect.


Hollands witje, oude witjes , Friese witjes , Oud hollandse witjes zijn verschillende benamingen voor het typisch Hollande witje. Daarom ziet men nu nog in herenhuizen meestal witjes van een en dezelfde tint en in boerderijen achter de kachel, kelders, keukens en ander plaatsen waar het niet zo nauw kwam, wanden met allerlei verschillende tinten. Hollendse witjes zijn tijdloos klassiek. Mijn specialiteit is het maken van tegels in iedere gewenste vorm, maat en glazuur, voor particulieren, renovatie en restauratie. Maar ik maak hoofdzakelijk Oud Hollandse (Friese) witjes , gedecoreerde tegels en tableaus.


Dit alles is op deze site te vinden. Heeft u speciale wensen of vragen? Neem dan contact met mij op. Geschikt voor keuken of toilet maar ook voor natte ruimtes zoals de douche en badkamer. Scherpe prijs in verband met eigen import!


De glans van witjes met craquelé glazuur is te vergelijken met zijdeglans.

Tegeltableaus worden meestal op witjes met craquelé glazuur geschilder dit vanwege het feit dat de kleuren van het tableau op craquelé glazuur mooier uitkomen. Indien u nog vragen heeft neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers. Het zetten van Friese witjes is een vak apart. Onze tegelzetters gaan nauwkeurig te werk en hebben veel respect voor de ambacht. Omdat Friese witjes volgens het oude recept uit de zeventiende eeuw worden gebakken, is ieder witje anders qua uiterlijk en qua formaat.


Wandtegel friese witjes hollandse witjes handvorm 13xwit neige koopt u eenvoudig online! Tegels in Huis altijd de goedkoopste en direct uit voorraad leverbaar. Een ruime en mooie collectie van verschillende soorten en exclusieve kleuren oud hollandse handvorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts