donderdag 30 juni 2016

Vernis voor hout

Polyvine de vernis voor watergedragen verf zoals krijtverf kalkverf en Chalk Paint. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost.


In dit artikel: De juiste werkplek en vernis kiezen Het hout klaarmaken voor het vernissen Het hout vernissen Bronnen. Door hout met vernis te behandelen conserveer je het niet alleen, maar help je het ook beschermen tegen krassen en vlekken. Bij verwerking met spuit, eventueel nastrijken met een borstel om mogelijke druipsporen te voorkomen en het product beter in het hout te laten dringen.

Voor de eerste laag de vernis tot met white spirit verdunnen, idem bij verwerking met verfspuit. Bij vernis blijft - anders dan bij lak - de nerfstructuur van het hout zichtbaar. Vernis beschermt daarom heel goed. Door te vernissen bescherm en kleur je tegelijkertijd. Beitsen is het aanbrengen van een transparante of dekkende laag om vezels, van bijvoorbeeld hout , een mooi uiterlijk te geven.


Kies dan voor een lichte houtbeits of transparante houtbeits voor buiten. Tussen de verschillende houtbeitskleuren van GAMMA vind je altijd een beits die bij je interieur past. Buitenverf voor hout : houtbeits kopen.

Beits is een speciaal soort buitenverf voor hout. Er zijn veel verschillende soorten buitenverf voor hout. Deze ONE4ALL vernis van Molotow is een zeer goede, krasbestendige vernis die gebruikt kan worden op vele oppervlakken. Het uiterlijk van je hout blijft behouden en je geeft hout een beschermlaag tegen weer, licht, vocht en schimmels. Zo blijft het hout duurzaam beschermd en blijft het langer mooi.


Kies uit transparante beits en vernis of voor diverse tinten om je hout van een nieuwe look te voorzien. Net zoals beits laat vernis nog de houtstructuur zichtbaar. Maar net zoals lakverf heeft hout vernis heeft wel die harde beschermde eigenschap. Een vernislaag laat zich makkelijk reinigen, ideaal dus voor binnentoepassingen. Hoe vernis aan te brengen?


Tips voor het lakken van ramen en deuren. Sommige (tropische) houtsoorten, zoals merbau en afzelia, bevaten kleurstoffen die in water oplosbaar zijn. Heden ten dage bestaat vernis meestal uit een vluchtig oplosmiddel en een stof (celluloselak) die voor bescherming van de te behandelende stof dient.


In vroeger tijd werd vernis gemaakt van onder andere hars opgelost in alcohol of olie, ook werd schellak voor hetzelfde doel gebruikt. Als je hout graag mooi wilt houden en niet in een kleur wilt verven, is hout vernis ideaal. Dit geldt zeker als het hout intensief gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld een trap.


Door de vernislaag voorkom je dat het hout zelf wegslijt.

Brandvertragend verfsysteem voor binnen en buiten geschikt voor diverse houtsoorten. De verf is standaard beschikbaar in transparant en wit. Tegen een meerprijs zijn kleuren beschikbaar. Het brandvertragend verfsysteem voor hout bestaat uit diverse varianten verven en vernissen. Sigma Coatings streeft er voortdurend naar om superieure verven en coatings te ontwikkelen en te produceren voor haar opdrachtgevers.


Onze producten moeten een hoogwaardige oppervlaktebescherming, afwerking én verfraaiing bieden en daarbij mens en milieu zo min mogelijk belasten. Welke vernis voor buiten moet ik kopen? In ons assortiment vernis voor buiten vind je verschillende soorten vernissen.


Zo is er vernis voor stalen constructies, vernis die roest conserveert en natuurlijk vernis voor hout. Zoek direct naar het product dat past bij jouw wensen met de keuzehulp. Hieronder geven we aan de hand van enkele vaak gestelde vragen wat toelichting over welke verf voor hout buiten voor welke toepassing de beste is. Kies je voor een vernis , dan kies je voor een afwerking die volledig water- en vlekbestendig is, en bovendien krasvast. Voor intensief gebruikte ruimtes is er een extra protect vernis.


Daarnaast zijn er decoratieve vernissen , in zijdeglans en extra mat , die het natuurlijke aspect van hout zo veel mogelijk bewaren. Een vernis legt een transparante, stevige film op het hout en biedt dus de sterkste bescherming voor binnenhout. Je hebt ruime keuze uit matte of zijdeglanzende vernis. Deze extra matte vernis is bijna onzichtbaar. Schuur het hout grondig (eerst met korrel 8 daarna met 10 eindig met 120) en ontstof.


Tip: Om zeker te zijn van het eindresultaat, probeer eerst op een klein proefvlak. Wil je overschakelen van vernis naar olie? Schuur in dit geval alle vernis weg tot op het blote hout vooraleer de vloer te behandelen met olie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts