dinsdag 9 augustus 2016

Stolker monumentenglas

Stolker is je glasadviseur. Aan een project of klant koppelen we de adviseur met juiste specialistische kennis. Op onze vakkennis kun je blindelings vertrouwen, maar sparren tot in alle details is ook prima.


Het gaat er niet om wat je vraagt, maar dat je vraagt. Verbouwen of renoveren vraagt om liefde voor het monument en de materialen.

Het juiste glas draagt bij aan de schoonhei het comfort en de beleving van het gebouw. Voor monumentale panden is er speciaal isolatieglas ( monumentenglas ) met het uiterlijk van oud glas, en een geringe dikte voor plaatsing in de bestaande kozijnen. Ze noemen het ook wel enkel isolerend glas, diversen leveranciers maken het. Beide geven geen reden tot reclamatie. In een makkelijk menu zijn de maatvoeringen in te geven om uw model zo te produceren dat de ruit perfect in de sponning past.


Monumentenglas in modellen online te bestellen. Voor enkel monumentenglas van mm dik, liggen de kosten rond de € 5- per m².

In dit glas zit dan wel een met gas gevulde spouw van mm die zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Er is ook enkel monumentenglas met een coating. Idem voor composities in dubbel glas Noble, Castle, Goethe. Andere spouwbreedten en zwarte of witte afstandshouder zijn beschikbaar. Het wordt toegepast in monumentale gebouwen waar de bestaande kozijnen gehandhaafd moeten blijven met de smalle glassponningen.


In de volksmond spreekt men veelal over “getrokken glas”. DaVinci Glas kan u werkelijk met betrekking tot alle soorten monumentenglas adviseren. Indien er toch een soort monumentenglas vereist is die niet in ons basisassortiment zit dan zoeken wij, samen met u, naar een goede oplossing. Uiteraard is het ook mogelijk monumentenglas in nieuwe kozijnen te plaatsen.


Restauratieglas en monumentenglas geven een willekeurige voorstelling van dik of dun dubbelglas, maar ook van ongeïsoleerd enkelglas of gelaagd glas. Deze benamingen zeggen niets over de prestaties, dikte, uitstraling, levensduur of (uit)werking van het glas. Subsidie op monumentenglas ? Mocht u zich afvragen of u recht heeft op subsidie voor uw monumentenglas ? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling.


Zei kunnen precies vertellen op welk type monumentenglas u subsidie krijgt.

Dit noemen we nu het zogenaamde oorlogsglas of mondgeblazen monumentenglas. Door een onzichtbare coating aan de binnenzijde van… Wilfred Jan 5. Hallo Jaap en Ria, Je hoort nog wel eens dat er condensproblemen zijn ontstaan in de luchtspouw, doordat de beglazing niet goed is aangebracht. Grenzend aan de bestaande vestiging in Nieuwegein neemt de glasproducent een nieuw pand met een oppervlakte van 1. Info over monumentenglas kosten. Resultaten van zoekmachines!


Van Ruysdael heeft isoleren met glas fundamenteel dunner, lichter en mooier gemaakt. Het isolerend enkelglas past eenvoudig in bestaande vensters en zorgt voor een. Dit is isolerend dubbelglas en door de geringe dikte geschikt voor oude vensters. De Van Noordenne Groep uit Hardinxveld-Giessendam heeft recent Da Vinci Glas geïntroduceerd en AGC is met Classico de vierde noemens-waardige speler op dit gebied. DaVinci glas uit Hardinxveld-Giessendam isolatie monumentenglas levert in allerlei tijdsbeelden.


Verder kunnen de meeste glashandels tegenwoordig ook monumentenglas leveren. Het is vooral van belang om te kijken wat voor kozijnen je hebt, welke sponning dikte en dus welke glasdikte er in kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts