vrijdag 23 december 2016

Antiek porselein herkennen

Antiek porselein herkennen

Start nu met boeken op SUNtip. Vergelijk, boek en geniet! Suntip is lid van ANVR en SGR. Uitgebreid aanbod All-in vakanties. Boek nu en reis extra voordelig! Last Minute naar een zonnig oord?


Ontdek hier alle tijdelijke acties. Geniet van je vakantie naar Turkije, wij verzorgen de rest. Ze begonnen ook hun eigen porselein uit vroegere tijden te kopiëren, helaas op ongeïnspireerde wijze.


Het kunnen herkennen van mogelijk waardevolle spullen is een kunst op zich. Het leren herkennen van antiek op een rommelmarkt begint met kennis en ervaring. Zoals met veel andere dingen is vrijwel alles te leren zolang het maar vaak genoeg wordt herhaald. Hetzelfde geldt voor het herkennen van waardevolle spullen. Je herkent een antieke pruik doordat er gebruik is gemaakt van echt haar.


Wat bij nieuwere pruiken opvalt is de glans, deze is afkomstig van het synthetische materiaal. Een pruik van echt haar heeft een natuurlijke glans, net zoals bij mensen. Als het lijf porselein is, is de kans groot dat het een replica pop is. Antieke pop herkennen 7: Lijf.


Je zocht naar: antiek porselein ! Etsy geeft een thuis aan duizenden handgemaakte, vintage en unieke producten die aan jouw zoekopdracht gerelateerd zijn. Het maakt niet uit waar je naar zoekt of waar op de wereld je woont, ons wereldwijde platform vol verkopers kan je helpen met het vinden van unieke en betaalbare opties. Laten we aan de slag gaan!


Drie kopjes van chinees porselein. Fraaie schildering aanwezig. Chinees porselein met beschildering in zwart, grisaille of sepia, in de 17de en 18de eeuw een belangrijk exportartikel met vermoedelijk Kanton als centrum.


Info over antiek porselein herkennen. Resultaten van zoekmachines! Dit porselein is te herkennen aan de merktekens. Daardoor is vaak ook precies te herleiden hoe oud een bepaald voorwerp is. Bovendien werd er in die tijd al veel porselein verscheept naar het westen.


Antiek porselein herkennen

In de loop van de eeuwen ging er veel porselein verloren waardoor het Mingporselein zeldzaam is. Er is overigens ook veel namaak in omloop. Net als een eiken of mahoniehouten kabinet zit er in elk te taxeren boedel ook wel een stukje Chinees porselein.


Omdat ik hier regelmatig vragen over krijg vindt U hieronder wat informatie over de meest voorkomende stukken. Belangrijk bij een taxatie van antiek chinees porselein is de conditie van het object. Hoe waardevol Chinees porselein herkennen ? Hebt u nog Chinese vazen, schotels, theepotten of porseleinen beelden op zolder staan en vraagt u zich af wat hier de waarde van is? De waarde van antiek Chinees porselein zit in de lift, nu de rijke Chinezen hun best doen om het porselein dat in het westen terechtkwam terug te kopen.


Vooral stukken uit de Ming-periode zijn gewild. Dit is uiterst kwalitatief porselein dat doorgaans te herkennen is aan merktekens. Benaming voor porselein met ajourdecoraties die in de ongebakken klei werden uitgestoken, wat grote technische vaardigheid vereist. De voorwerpen hadden dikwijls een dubbele wan waarvan de buitenste van ajourdecor was voorzien. Door de tijd heen ben ik zelf verzamelaar geworden, geef les aan diverse volksuniversiteiten en beleef meer plezier aan het inkopen van antiek Aziatisch porselein dan aan de verkoop ervan.


Het porselein op deze website is te bezichtigen in onze zaak, u bent van harte welkom, maar niet alles is te koop. Op de buitenwand zijn in een geel, blauw of roze fond medaillons uitgespaard waarin landschappen, planten en figuren zijn geschilderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts