woensdag 7 december 2016

Grondstoffen verf

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!

Wij hebben de Verf die u zoekt. Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Hoge kwaliteit zand en grind voor de bouwindustrie! Shop nú eenvoudig en snel op beslist.


Kies uit producten vanaf € 295. Verf is verkrijgbaar in vele kwaliteiten, kleuren en soorten. Tegenwoordig is naast de traditionele verf op basis van lijnolie of alkydhars ook oplosmiddelarme verf , high solid- verf ( verf met een hoog vastestofgehalte) en verf te koop op waterbasis, zoals acrylverf en latexverf.

Verf (lees hier ook pastel of inkt) wordt in principe gemaakt van kleurgevende grondstoffen (zoals pigmenten) en bindmiddelen. Verder kunnen vulstoffen, oplosmiddelen en additieven in verf worden verwerkt. Hierbij mengen wij grondstoffen in verschillende verhoudingen in mengketels. De basisingrediënten van verf zijn bindmiddelen, pigmenten, vulstoffen, additieven en oplosmiddelen.


De samenstelling, hoeveelheid en het type grondstof bepaalt het soort verf en de kwaliteit. Deels kan daarbij de chemie een handje helpen: er worden producten uitgevonden die grondstoffen kunnen vervangen of het gebruik ervan kunnen beperken. Sherwin-Williams maakt niet voor niets tegenwoordig verf uit sojaolie en PET-flessen. BASF ontwikkelt, produceert en commercialiseert een uitgebreide selectie aan grondstoffen voor veeleisende verf - en coatingformuleringen die worden gebruikt voor architecturale verven , lakken voor wagens en bedrijfsvoertuigen of industriële coatings.


Verf en lakken zijn meestal minimaal een jaar goed te bewaren. Lees op het etiket hoe je dat het beste kunt doen. Wil je verf die al een tijd heeft gestaan opnieuw gebruiken, roer de verf dan goed door tot het een gladde substantie is.


Test bij twijfel de verf eerst uit op een klein stukje ondergrond. De juiste grondstoffen zorgen voor een super-snel drogende verf. Pigmenten voor het kleuren van verf of verniswas.


Naast de traditionele poederpigmenten kun je bij ons terecht voor acrylpigment. Een geconcentreerd en vloeibaar pigment voor het kleuren van verf , glaceermedium of verniswas. Rond hout schilderen zijn het vooral de productie van verf en het vervoer die voor milieubelasting zorgen, omdat hiervoor veel grondstoffen nodig zijn, (vooral de kleurstof titaniumdioxide) en fossiele brandstoffen.

Milieuvoordelen zijn er trouwens ook: verf vermindert de milieubelasting van hout omdat het de levensduur ervan verlengt. Diverse soorten fijn of grof zand vindt u bij ons. Deze verven hebben niet alleen een grote impact op het milieu tijdens de productie of het gebruik ervan, ook bij het schuren en afbranden belasten ze het milieu. Waar reguliere verf vooral op het oppervlak blijft ‘liggen’ dringt natuurverf diep in het oppervlak, zijn ze damp open en door de lijnolie ook vaak waterafstotend.


Dezelfde oplosmiddelen worden ook gebruikt om de apparatuur te reinigen. Het bedrijf gebruikt jaarlijks meer dan 1ton oplosmiddelen als grondstof in het productieproces (en valt daarmee onder afdeling 1). Tijdens het proces worden de diverse grondstoffen gemengd tot het eindproduct: verf. Brood wordt meestal gemaakt van vier eenvoudige grondstoffen : tarwebloem, water, gist en zout.


Van deze vier is er slechts één lekker en dat is water. Toch slagen we erin om met deze vier grondstoffen een bijzonder lekker product te maken namelijk brood. De kwaliteit en de prestatie van de verf staan hierbij altijd centraal. Copperant laat zien dat verf gemaakt van biobased grondstoffen uitmuntend presteert en bovendien een forse positieve bijdrage levert aan het terugdringen van het COgehalte in de atmosfeer.


Een biobased grondstof is hernieuwbaar materiaal van plantaardige oorsprong. Praxis wil een stap verder gaan door duurzaamheid op te nemen in de specificaties van de producten en zodoende de klant duurzame producten aan te bieden. Bij het verven van textiel wordt het materiaal door het opbrengen van kleurstoffen gekleurd (geverfd).


Voor sommige keurmerken zijn echter de oude natuurlijke kleurstoffen voorgeschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts