vrijdag 2 december 2016

Ontvetten schilderwerk

Het is de basis van een goed eindresultaat. Ontvetten is essentieel voor je schilderwerk. Lees hier de voordelen van B-clean allesreiniger en meer tips!


Moet je de ondergrond eerst ontvetten of eerst schuren wanneer je gaat schilderen? Je moet altijd éérst ontvetten , bijvoorbeeld met St. Eerst ontvetten en daarna schuren is de juiste volgorde wanneer je de ondergrond voorbehandelt om te gaan schilderen.

Het ontvetten voor het schilderen is heel belangrijk, maar gelukkig niet moeilijk. Je kunt hiervoor gebruik maken van St. Marc ontvetter, net als een verfreiniger. De verschillende producten waarmee je kunt ontvetten voor het schilderen verwijderen vet, waardoor je de ideale ondergrond creëert om op aan de slag te gaan.


Je ontvet het oppervlak voordat je gaat schuren. Bij het ontvetten kan je gebruikmaken van speciale middelen, die te verkrijgen zijn in een bouwmarkt of verfspeciaalzaak of het oppervlak ontvetten met ammonia en water. Ook schuren is zeer belangrijk voordat je begint met schilderen.


Dan licht schuren met fijn schuurpapier korrel p220.

Als je hebt geschuurd even controleren op kale plekken. Zit er kaal hout,dit dan even bijgronden met grondverf. Wij hebben een grote binnenklus gekregen waarbij we veel schilderwerk eerst grondig moeten reinigen.


De ondergronden zijn vettig en sterk vervuild. Ons idee is gewoon ammonia te gebruiken. Hiermee hebben we altijd goede resultaten gehad. Je schuurt dan als het ware het vet in het oppervlak.


Dit is niet goed voor je hechting van je grondverf of lakverf. Bij alle voorwerk van schilderwerk is het altijd eerst ontvetten en dan schuren. Wasbenzine kun je gebruiken voor ontvetten en schoonmaken. Wat ontvet nou beter , ammoniak of spiritus en waarom ? Ammoniak is een echte ontvetter, wordt o. Zelf schilderwerk voorbereiden of uitbesteden. Technieken zoals ondergronden repareren of logen zijn geen klussen voor een onervaren doe-het-zelver.


Wel kunt u overwegen om zelf te ontvetten en te schuren. Wanneer je gaat schilderen is het van belang dat je het eerst het schilderwerk schuurt. Om te voorkomen dat je vet en vuil in de ondergrond schuurt, beginnen we altijd éérst met ontvetten.


Zo weet je zeker dat de (grond)verf optimaal zal hechten.

Voordat u gaat schilderen moet je ontvetten , dat is namelijk nodig zodat het verf beter hecht op het te behandelen oppervlakte. Doet u dit niet dan is er een kans dat er kraters in het verf komt te zitten of het verf laat los na een tijdje. Schuren en ontvetten schilderwerk. Schilderwerk ontvetten is zeer belangrijk. De grondverf hecht dan beter en zal langer blijven zitten.


Waarom eerst ontvetten en dan schuren? Als u ervoor kiest om het buitenschilderwerk zelf uit te voeren is het van belang dat u zorgt voor een goede hechting. En om dit te kunnen waarborgen moet u het schilderwerk eerst ontvetten en dan schuren. Logisch dat schilderwerk dat goed word onderhouden, langer mee gaat.


Het onderhouden van schilderwerk houdt vooral in om het regelmatig schoon te maken en op het moment dat er schade ontstaat, om dit zo snel mogelijk te repareren. Ik kan dat hier niet kopen. Op hun webside zag ik dat soda het hoofdbestandeel is. Kan ik dan volstaan om het nog te schuren schilderwerk met soda af te nemen of dan toch maar ammoniak? We verwijderen altijd zoveel mogelijk de bestaande roestlagen.


Dikke lagen halen we weg met een staalborstel en de rest van de roest schuren we grondig op met een schuurborstel en daarna met grof schuurpapier. Daarna stoffen we het metaal af. Om het vervolgens weer te ontvetten met thinner of wasbenzine.


Daarom geldt vooral bij thinner de extra waarschuwing voor brandgevaar, zeker wanneer het voor ontvetten van houtsoorten (o.a. eiken) in grotere hoeveelheden gebruikt wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts