vrijdag 2 december 2016

Betonvloer schilderen

Eenvoudig achteraf betalen Je betaalt Zoofy achteraf via iDeal. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Gratis Offertes binnen minuten van Schilders uit uw Regio! Bestel uw mengkleur online!


Bekijk dé Grootste Schildervergelijker van Nederland!

Betonvloer schilderen : soorten verf en kleuren. Welk soort verf je nodig hebt, hangt vooral af van de wijze waarop je de vloer gaat belasten. Wil je de betonvloer in de garage gaan schilderen , dan moet je rekening houden met een zware belasting door de autobanden.


Tevens spelen oliën en vetten een rol. Schilder de vloer vervolgens in denkbeeldige vierkanten van ongeveer m2. Werk ‘nat in nat’: je laat de vierkanten dus overlappen.


Verf de vierkanten van links naar rechts. Als laatste ‘verbind’ je meerdere vierkanten door de roller nog een keer helemaal naar links of naar rechts te rollen.

Werk nu net zolang door tot je de hele vloer. Volg dit stappenplan om het zelf te verven of je kunt het laten doen. Een betonvloer schilderen vinden wij vanzelfsprekend.


Geverfde of gecoate betonvloeren gaan langer mee, kunnen tegen een stootje en zien er beter uit. Hieronder vindt u de basiskennis voor wie zelf aan de slag wil. Vloeren verven wordt in de vakwereld vaak coaten genoem maar het is infeite hetzelfde. Met welke verf een betonvloer schilderen ? Mooi voor in huis, in de tuin of gewoon in de garage. Een strakke betonnen vloer oogt netjes en is ook eenvoudig schoon te maken en te houden.


Waar u een betonvloer wilt aanleggen, bepaalt meteen ook welke verf u nodig hebt. Tip: op zoek naar betonvloer verf voor de garage of een schuur? Bij zware mechanische belasting en voor chemische bestendigheid kun je het best gebruik maken van twee-componenten verf.


In de woonkamer is dat niet nodig, daar is een een-componenten verf voldoende. Werkwijze betonnen vloer schilderen. Reinigen van de betonvloer. De vloer moet perfect stofvrij en vetvrij zijn voordat je hem kunt schilderen.


Dit kan door te branden of föhnen, door te schuren of met afbijtmiddelen. Laat afbijtmiddelen liever over aan de vakman.

Hebt u vloerverwarming, zet deze dan uit voordat u gaat verven. Na het schilderen kan de verwarming geleidelijk hoger worden gezet. Verdun de eerste laag met tot water.


Roer de verf goed door met het roerhoutje en giet wat in het verfbakje. Bevestig de verfroller op de telescoopsteel. Schilder eerst de afgeplakte randen van de te schilderen vlakken met een kwast.


Alles over de geschikte verfsoorten, aandachtspunten, prijzen voor het schilderen van betonvloeren , … lees je in dit artikel. Aandachtspunten betonnen vloer verven. Bij het schilderen van een betonvloer zijn er enkele zaken waarmee je best rekening houdt.


Plaats gratis en vrijblijvend uw klusopdracht op de website. Een geschilderede betonvloer ziet er esthetisch beter uit, en is makkelijker schoon te maken. De verf die u nodig heeft is afhankelijk van de belasting en de chemicaliën die op de vloer terecht kunnen komen. Om deze reden bestaan er verschillende soorten betonvloer voor verschillende vloeren.


Een ruwe betonvloer verven met betonverf is meestal niet verstandig. Als u dat wél doet, krijgt u een oppervlak dat er niet mooi uitziet en moeilijk te reinigen is. U kunt beter een schraplaag laten aanbrengen of een egalisatiemiddel aanbrengen om de vloer te egaliseren. Nieuwe betonvloeren zijn nooit helemaal glad.


Vaak vind je een betonvloer in een garage of buiten. Maar een betonvloer kan ook geverfd worden in de gewenste kleur. Heb je een betonvloer in huis dan is schilderen een manier om het bij de stijl van je interieur te laten passen. Het (laten) schilderen van jouw betonnen vloer is dan dé manier om deze er weer als nieuw uit te laten zien en tevens te beschermen tegen slijtage, klimaatinvloeden en eventuele andere invloeden van buitenaf.


Wij leggen je graag in een aantal stappen uit wat onze werkwijze is voor een perfect resultaat. Je ziet vaak in kelders en garages een betonvloer in liggen. Je kunt dan twee dingen doen.


Of tegels er op doen of een betonvloer verven. Dit is echt geen moeilijke klus. Nu moet je hem even een paar minuten laten staan om te activeren en dan kun je de vloer gaan schilderen. Begin met de kwast en een kleine nylon roller om de randen te schilderen , dit doe je omdat je hier niet gemakkelijk komt met een grote roller. Met betonverf creëer je een industriële uitstraling van je vloer of muren.


Dit gecombineerd met meubels en accessoires van oud hout en steigerbuizen zorgen voor een hele stoere look. Er zijn verschillende soorten betonverf: om de betonnen vloer in een mooie kleur te schilderen of om ‘betonnen’ muren te maken. Trimetal Stelfloor PU Acryl is een dekkende, halfglanzende component coating voor binnen en buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts