woensdag 14 februari 2018

Vaste kruidenplanten

Een kruidentuin ontwerpen is niet moeilijk. Een ideale plek om een kruidentuin aan te leggen is vlakbij de keuken! Er zijn vaste kruidenplanten en eenjarige tuinkruiden.


Lees hier meer over het aanleggen van een kruidentuin met vaste kruiden. Wanneer kruidenplanten groot genoeg zijn kun je ze ook splitsen, dat wil zeggen een stuk met wortel en al uit elkaar trekken.

Op onze kwekerij hebben wij ruim soorten kruiden. De geur en smaak bij de kruidenplanten zijn vaak heel verrassend. Wat dacht u van een heerlijke kopje thee met Marokkaanse munt uit eigen tuin. Veel kruidensoorten zijn een kleurige geurige aanwinst in de kruidentuin of vasteplantenborder.


Ook vindt u Vergeten Groenten zoals Crambe - Zeekool op onze kwekerij. Kan ik kruidenplanten in een pot zetten? Ze verspreiden namelijk een heerlijke geur.

Kruidenplanten geven vaak een extra dimensie aan de tuin. Dit zijn een kruidenplanten die wel verhouten. Onder de kruidenplanten vallen bij onze cultuur voornamelijk de planten die te gebruiken zijn om ons eten op smaak te brengen.


Deze kruidenplanten zijn per stuk het gehele jaar door te bestellen. Elk kruidenplantje wordt weergegeven in een duidelijke foto, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Alle biologische kruiden worden netjes verpakt en verstuur zodat u heerlijk kunt genieten van uw online aankoop bij Tuinplantenwinkel.


Tussen groente en kruid maar bovendien in bloei best sierlijk. De bloemen zitten bij elkaar in een witte bol. Vaste groenten planten doen ons denken aan het ideaal van de permacultuur. Zo worden tot de verzamelnaam van vaste planten ook rotsplanten, siergrassen, tuinvarens, kruidenplanten , bodembedekkende vaste planten en schaduwplanten. Naast dat kruidenplanten erg mooi zijn in de tuin, zijn ze ook toepasbaar in de keuken.


Het zijn de echte smaakmakers in gerechten. Tuinkruiden planten kenmerken zich door specifieke geuren en smaken. Een deel van deze kruidenplanten vallen ook onder de productgroep vaste planten, vandaar dat wij deze ook aanbieden in onze webshop. Kruidentuinen zijn ook te bezichtigen, zo kun je ideeën opdoen.


In dit artikel schrijf ik welke kruiden voor in je tuin eenjarig zijn, welke het goed doen als vaste plant en welke geschikt zijn als heester.

Zet de vaste planten in een mooie border of in leuke plantenbakken. De grond en bladeren van andere planten en bomen beschermen de wortels van de vaste planten tegen vorst. Zowel keuken- als geneeskrachtige kruiden oefenen een eigenaardige aantrekkingskracht uit op tuinliefhebbers.


Dat wekt temeer verbazing, omdat de meeste soorten niet opvallend zijn. Integendeel zelfs, de meeste kruidenplanten vormen volop blad maar de bloemetjes zijn vaak nietig. Eenvoudig te kweken en snelgroeiende vaste plant voor zon of halfschaduw voor kalkrijke grond.


De jonge opvallend getande blaadjes worden gebruikt voor salades en in dranken, en hebben een komkommer- of nootachtige smaak. Bruikbaar als wintergroenten en voorjaarssla. Ter plaatse zaaien in de voorzomer. Jonge kruidenplanten , die minder dan ½ tot jaar oud zijn (afhankelijk van de aankoopgrootte) zijn vatbaar voor vorst.


Wanneer het dreigt te vriezen kan je deze kruidenplanten beter in een kas of binnen zetten. Sommige kruidenplanten , zoals rozemarijn en oregano, kunnen maar beperkt tegen vorst. Veel borders worden uitsluitend beplant met vaste planten.


Ook de andere groepen tuinplanten kunnen echter met veel succes toegepast worden. Eenjarige planten zorgen voor heel veel kleur, de meeste soorten bloeien vanaf juni tot aan de eerste nachtvorsten. Voor tweejarige planten geldt hetzelfde, de meeste soorten bloeien eerder dan eenjarigen. Een zonnige plek is ideaal om een mooie vaste plantenborder aan te. Vaste planten voor de zon op een droge plek.


Een kwekerij van bijzondere planten in het Zuid-Limburgse heuvellandschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts