maandag 5 februari 2018

Hout lakken of beitsen

Kwaliteit voor de laagste prijs! Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Shop nú eenvoudig en snel op beslist.


Schilderen van verf, lak of beits op nieuw of behandeld hout Het schilderen van verf, lak of beits op onbehandel behandeld of nieuw hout vraagt -voordat je gaat schilderen- de nodige voorbereiding. Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort.

Handige tips voor het beitsen van hout. Elke klus vraagt om een andere aanpak en spullen. Voordat je begint met beitsen is het goed om op een aantal dingen te letten, waaronder het soort beits wat je wilt gaan gebruiken.


Heb je bijvoorbeeld een transparante beits nodig of een dekkende beits ? Beitsen en lakken zijn dus verschillende producten. Welk het best is, hangt af van de situatie en uw persoonlijke voorkeur. Samengevat, hout beitsen is de beste oplossing voor wie de houtstructuur wil blijven zien, maar toch het hout goed wil beschermen.


Zeker buiten is dit aangeraden.

Lakken , beitsen of oliën doe je om het hout van je tuinmeubels, schutting of vlonders te beschermen tegen de invloeden van de regen, kou en de zon. Breng je geen laagje lak, beits of houtolie aan, dan zal het hout na verloop van tijd verkleuren en, als het in de winter ook buiten staat, splijten of barsten. Wil je hardhout lakken of beitsen ? Je kunt een lak gebruiken, die als het ware op het hout blijft liggen. De beits trekt juist in het hout , waardoor de mogelijkheid blijft om te krimpen en weer uit te zetten. Beits of olie biedt bescherming van binnenuit, terwijl de laklaag erop ligt en op die manier invloeden van het weer tegenhoudt.


Anders dan beits trekt lak niet tot minder in het hout. Er zijn componenten lakken die uv-stralen kunnen tegenhouden. Hierdoor zal het hout zijn oorspronkelijke kleur blijvend behouden.


Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. Ze worden net als dekkende verf op de mengmachine gemaakt. Van recente datum is een serie beitsen die qua nuances gebaseerd is op exclusieve houtsoorten als Teak, Meranti of Padoek.


Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met houtolie, lak, beits of wax. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen. En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt.

Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is. Bij harde houtsoorten zoals Azobe, Padouk, Bankirai en Abiurana wordt hetgeen u erop aanbrengt moeilijker opgenomen door het hout en kan het dus langer duren voordat het materiaal in het hout trekt of dat een dekkende laag niet goed hecht. Ruw hout neemt meer materiaal op dan glad geschaafd hout.


Spuitbus autolak op kleur gemaakt. Daarna is het belangrijk om het hout goed te schuren, weer te ontvetten en daarna pas te lakken. We leggen het je stap-voor-stap uit, om hout te lakken als een echte verfspecialist. Lak is typisch geschikt voor hardhout, omdat het gaat om een maatvaste constructie.


Houten vloeren opnieuw lakken of beitsen. Onder je oude, vieze vloerbedekking ligt misschien wel een prachtige houten vloer die erom vraagt gezien te worden. Het kan zeer bevredigend zijn om een oude houten vloer te voorzien van een nieuwe. Als er neerslag en het weer in onbewerkt hout komt gaat het hout al snel rotten. Dus als je net een nieuwe schutting hebt, is het belangrijk om het snel te lakken of te beitsen.


Door te beitsen of verf aan te brengen bescherm je het hout tegen houtrot en felle zon waardoor het langer meegaat. Met een half transparante beits kun je het meubel een andere look geven, je hebt bijvoorbeeld een licht houten meubel en met een donkere kleur beits , wordt het hout dus donker maar de nerven blijven zichtbaar. Beits is daarbij vochtreguleren dit houdt in dat het vocht wat in het hout zit, er ook ondanks de behandeling met beits , er weer uit kan. Het verschil met blanke lak en beits is ,dat je met beits kleurt en blanke lak gebruikt om je tafel af te lakken. Wanneer u gaat verven is het verstandig om het hout van te voren te beitsen.


Daardoor ontstaat er een beschermingslaag, waardoor het hout minder bloot staat aan de elementen van het weer, zoals vocht en uv-straling. Het is ook mogelijk om geïmpregneerd hout te beitsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts