woensdag 7 februari 2018

Klimplant binnen

Hét online tuincentrum met meer dan 20. Soorten klimplanten online! Klimplanten al vanaf € 49. Ze staan stevig geworteld in de gron maar vragen in de tuin bijna geen bodemruimte. De Passiebloem met zijn intrigerende bloemen is een klimplant die zowel binnen als buiten er lustig op los zal bloeien.


De passiebloem is zo mooi dat alleen de beste plaats in huis goed genoeg is voor deze plant.

In de woonkamer zal hij vlakbij het raam prachtig staan. Het echte 3D-tuinieren lukt in kleine tuinen alleen goed met klimplanten. C in een zaaibakje of grote bloempot.


De Hedera is waarschijnlijk de bekendste in ons lijstje met hangplanten voor binnen. Dit is namelijk de klimop. Verpotten van een Hedera kan je het beste doen direct na aanschaf of in het voorjaar. In het voorjaar is de plant in zijn groeifase en zullen eventuele beschadigingen aan de wortels sneller herstellen. Gebruik voor het verpotten een sierpot minimaal groter dan de originele plantenbak.


Verpot de klimplant in normale universele potgrond.

Bijna alle klimplanten zijn winterharde klimplanten. De klimop is echter kwetsbaar tijdens de groei, die kun je dan beter beschermen tegen vorst. Leiplanten hebben veel hulp nodig, als je ze langs een muur wilt.


Haal groen binnen met kamerplanten. Met kamerplanten geef je niet alleen je eigen sfeer aan je interieur of werkplek, maar haal je ook buiten een beetje binnen. Kies jouw kamerplanten op basis van kleur, eigenschap, grootte of bloem.


Wist je dat een groot aantal planten luchtzuiverende kwaliteiten hebben? Ideaal voor je huiskamer of werkplek. De mooiste ideeën voor klimplanten binnen in huis. Langzaam maar zeker zien we steeds vaker een oude trap als eyecatcher in een interieur voorbij komen.


We moesten er even aan wennen, maar eigenlijk vinden we deze trend best wel leuk! Het geeft de ruimte een landelijke, maar toch stoere vibe. Ook zo’n zin in meer en meer groen in de tuin?


Kies voor klimplanten en laat ze langs trellis en hekjes tegen de schutting en gevel klimmen. Deze zes klimmers zijn ware hemelbestormers. Wisteria maakt snel en makkelijk meters. Hechtwortels en –ranken kunnen nooit de muur binnen groeien.


Klimop kun je buiten tegen de schutting plaatsen als klimplant , maar je kunt een klimop ook binnen als hangplant gebruiken. Een probleem vormen slecht hechtende pleisterlagen die kunnen worden meegetrokken, als planten met hechtwortels van de muur worden gehaald.

Zaai of plant klimplanten in het voorjaar. Bind ze indien nodig op tijdens het groeiseizoen. Je kan ook kiezen voor zelf hechtende klimplanten. Help de klimplant door hem door het hek te vlechten.


Intratuin: dé winkel voor Hangplanten Hangende planten voor binnen Grootste assortiment hangplanten voor in de kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts