donderdag 15 februari 2018

Gordijnrails aan muur

Ga naar Leen Bakker of bestel eenvoudig online! Altijd de beste en leukste woonaanbiedingen van dit moment. Alleen de beste aanbiedingen. Verkrijgbaar vanaf € 99. Bekijk de populairste artikelen.


Al verkrijgbaar vanaf €274.

Vind gordijn rails als je nu zoekt. Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Bepaal de hoeveelheid gordijnstof die je nodig hebt. Neem voor de breedte voor een enkelvoudige plooi 1. Hoe ruimer de stof, hoe mooier de plooi valt.


De lengte is afhankelijk van de hoogte van het plafond of de muur , indien je het aan de muur bevestigt. Een gordijnrails of -roede ophangen is een vervelend klusje en blijft vaak weken liggen.

Gordijnrails ophangen: zo doe je dat. Maar er komt een moment wanneer je er helaas aan moet geloven en je toch echt wat voor de ramen wilt hebben. Gelukkig stelt een gordijnrails ophangen met onderstaande handige tips en het juiste gereedschap weinig meer voor. Is de vensterbank bijvoorbeeld centimeter bree dan moet de gordijnrails op centimeter van de muur opgehangen worden.


Misschien werk je standaard al met potlood als je iets op moet hangen of moet bevestigen aan de muur of het plafon maar lang niet iedereen doet dit automatisch. Hang je de gordijnen over de hele breedte van de kamer, valt de gordijnstof een stuk over de muren heen en ‘verlies’ je dus een beetje wandruimte. Heb je ramen over de gehele breedte, dan is dit een mooie en efficiënte bevestigingsmethode.


Ook kun je er voor kiezen om de gordijnrails tegen het plafond aan te bevestigen. Een holle- muur -plug waarschijnlijk, maar daar zijn meerdere soorten van. Als je de bovenzijde van de gordijnen niet wil zien, kun je een gordijnkoof plaatsen.


Je kunt de koof met een kleine beugel aan dezelfde railsteunen monteren, mits deze niet te zwaar is. Voor de afwerking kun je aan het eind van de koof de hoeken netjes afwerken door terug te vouwen tegen de muur. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over hoe gordijnrails ophangen?


Eén persoon die de gordijnrail vasthoudt en één iemand die de rail aan de steunen vastschroeft. Het is handig dit met twee personen te doen. Om onnodig energie te verspillen is een accuboormachine met een passend bitje erg handig. Stap 3: schuif de eindkap aan het einde van de rail, en tik deze indien nodig stevig aan met een hamer.


Draai het haakje rechtsom aan tot deze goed vast zit.

Het ophangen van een gordijnrail aan het plafond is makkelijker als je eerst een basislat aan het plafond bevestigt. De gordijnrails is klaar om opgehangen te worden. Schroef deze op een paar plaatsen aan de plafondbalken vast. Op deze basislat komen de schroeven waarmee je de U-railsteunen kunt ophangen (om de cm).


Steunen eerst aan de rail en vervolgens vastschroeven. Als de wand van steen is zijn pluggen voldoende. Hiertegen kunt u dan de railhouders plaatsen met gewone schroeven. Als u er toch voor kiest om de gordijnrails direct tegen het plafond te plaatsen, moet u gebruik maken van pluggen en wel van de zogenaamde tuimelpluggen.


Zo kunt u ook op plaatsen waar geen plafondbalk zit de railhouders goed en stevig bevestigen. Deze manier zorgt ervoor dat u niet met een heel lang stuk rail en een boormachine aan de gang hoeft te gaan. Vervolgens zaagt hij deze op de juiste lengte.


Plaats je het binnen het kozijn is de lengte van het kozijn voldoende. Bij het plaatsen voor het kozijn is het noodzakelijk aan beide zijde nog 20cm extra te pakken. In dit geval is het mooi om de rail met een bocht naar de muur te leiden. De rail moet op ongeveer 7cm afstand van de muur komen te.


Een rail is meestal basic wit of aluminium. Je plaatst hem strak tegen het plafon dus hij is redelijk onopvallend. Ook als de gordijnen dicht zitten, valt de stof over de gehele rails. Ik heb een gipsplafond waaraan gordijnrails heeft gehangen. Ik wilde vanmorgen deze nieuwe rails ophangen, maar de schroeven hebben niet echt overtuigend grip in het gips (oude schroefgaten met pluggen gebruikt).


Is er een uit-stekende vensterbank of een cv: plaats dan de rail op 8cm vanaf de vensterbank of cv. Boor de gaten in het plafond en plaats de pluggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts