dinsdag 2 oktober 2018

Betonverf op egaline

Goedkoop Slijt- en krasvaste betonverf kopen? Voor 21:besteld morgen in huis! Boek het Dvc Samui (op), Chaweng Beach. U krijgt direct een bevestiging.


Dekkend coaten: een dekkende verf op beton (achtige) vloeren kan met veel producten bereikt worden.

Let op , in betonverf worden zeer veel kwaliteiten aangeboden. Er is veel eenvoudige en goedkope betonverf op de markt - door ons ook simpel te bestellen - als duurzame, slijtvaste en goed reinigbare vloerverf echter stelt dat niet zoveel voor. Nu na het lezen van een aantal onderwerpen op dit forum, krijg ik het toch een beetje war1. Epoxy schijnt niet toegepast te kunnen worden op egaline (staat ook in de gebruiksaanwijzing).


Egaline wordt met een speciale spatel op de betonvloer gesmeerd. Het is zo dun als water en kan zich zo goed verspreiden, uiteindelijk een dikte van tot mm aannemend. Hebt u hiermee geen ervaring, kan het verstandig zijn om dit uit te besteden aan een bedrijf met vakkennis.

Vloerspecialisten kunnen dit op een bijzonder efficiënte manier. Deze stoot-, kras- en slijtvaste betonverf is van hoge kwaliteit en geschikt voor binnen en buiten toepassingen. Deze verf is vaak watergedragen (acrylbasis) en is reukarm. De kleuren in betonverven op alkydbasis of acrylbasis zijn veelal wit, grijs of bruin.


De speciale garageverven zijn meestal grijs of transparant. Een tweede belangrijke zaak is dat u systematisch, dus weloverwogen stap voor stap, de werkzaamheden uitvoert. Betonverf aanbrengen is niet moeilijk. We noemen hier de stappen in het betonverf aanbrengen.


Waar moet u op letten bij het betonverf aanbrengen? Deze grondstoffen maken de vloer erg sterk en flexibel, waardoor de vloer niet snel zal scheuren of barsten. Prijzen aanvragen voor het egaliseren van je vloer kan op deze pagina.


Het verven van een betonnen vloer is een handige en goedkope manier om jouw vloer op te knappen. Wil je de vloer in je garage of schuur voorzien van een likje betonverf ? Ga in dit geval voor een extra sterke twee-componenten betonverf. Wil je een vloer verven en deze lang mooi houden?

Kies dan voor een speciale vloerverf, coating, betonverf of epoxy coating. Doordat er veel gelopen wordt op de vloer heeft deze heel wat te verduren. Je kunt dus het beste kiezen voor een harde, robuuste lak.


We hebben over bestaande tegels op de badkamer een egalinelaag aangebracht om een mooie gladde vloer te krijgen. Dat is heel netjes gelukt. Bij droging zagen we wel de contouren van de tegels maar dit is bij volledige droging helemaal verdwenen. Echter na het verven van de vloer met een speciale betonverf tekenden de voegen zich weer af. Deze betonverf is zeer geschikt voor het verven van vloeren die zwaar belast worden, maar ook voor badkamers en keukens.


Tevens kunt u gietvloeren met deze coating verven. Kenmerken: vloeistofdicht, chemisch resistent, niet vergelen krasvast. Vooral bij renovatieprojecten komt het op efficiënte wijze egaliseren van de vloer om de hoek kijken. Egaline vloer als handig middel om bestaande vloeren te prepareren. Vaak gebruiken wij hiervoor hoogwaardige egaline , een soort vloeicement dat verrijkt is met kunststoffen en goed zelfnivellerend is.


Na minuten nogmaals doormixen. Na droging dagen laten uitharden. Als u meer effect wilt met de “tekening” in de egaline , dan direct na het uitvlakken met plantenspuit het gereedschap bevochtigen en doorstrijken. Let op : De weergegeven kleuren kunnen afwijken van de verfkleur die wordt geleverd. Belangrijk is dat u de juiste betonverf producten gebruikt.


De ondervloer moet grondig gereinigd worden , middels schuren of zelfs diamant schuren. Daarna word de vloer netjes gestofzuigd en kan er een speciale hechtprimer op. Deze zorgt voor hechting van de egaline aan de ondervloer.


De egaline voor het maken van minerale betonlook vloeren op houten vloeren is een vezel verstrekte versie. Veel toegepast, combinatie met transparante betonlook coating (bijbestellen) van zichzelf is deze egaline vrij beige van kleur. Voor grijstinten en een meer levendigere vloer met karakter, kunt u hieronder bij opties dit aanpassen. Egaliseren met egaline moet wel beperkt blijven, het product is maximaal toe te passen tot centimeter, anders wordt het een te dure aangelegenheid en wordt overgestapt op zandcement of een ander cementgebonden product.


Wij gebruiken egaline vaak om vloeren voor te bereiden op het aanbrengen van een gietvloer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts