vrijdag 27 mei 2016

Geimpregneerd hout wit beitsen

Kwaliteit voor de laagste prijs! PontMeyer is dé leverancier voor hout , plaat, bouwmaterialen en gereedschappen. Makkelijk en snel via Vergelijk. Hout wit tot goedkoper.


Wilt u geimpregneerd hout verven dan zoekt u een duurzaam product dat kan ademen. Gaat u geïmpregneerd hout beitsen , dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Geimpregneerd hout kan onder invloed van het weer krimpen en uitzetten. Deze beits biedt een optimale bescherming tegen onder meer vocht, houtrot, schimmel en algen. Geïmpregneerd hout beitsen met deze lazuur zorgt er dan ook voor dat uw schutting of tuinhek nog.


Welke beits voor geïmpregneerd hout ? Voor het semi dekkend beitsen van geïmpregneerd hout gebruikt u: Jotun Demidekk Terrasslasyr. Wat wel een nadeel is dat dit hout na een jaar enigszins verkleurt. Je kunt dit dan zo laten en regelmatig goed schoonmaken zo dat het hout mooi blijft. Een ander optie is dan om geimpregneerd hout te schilderen.


Laat het reinigingsmiddel niet opdrogen.

Spoel het hout een aantal keer goed na met schoon leidingwater. Rond de scherpe kanten af. Bij dekkende beits kun je na droging een tweede laag aanbrengen. Dekkende beits is droog na vier tot vierenhalf uur en – in sommige gevallen – pas overschilderbaar na uur.


Bij transparante beits levert een eerste laag een bepaalde kleur op. Een tweede laag zal een diepere kleur geven die donkerder uitpakt dan de kleur van één laag. De beide soorten kan je uitstekend beitsen en het liefst met een watergedragen beits. Heel vaak is nieuw geimpregneerd hout nog niet helemaal droog en zijn er nog natte plekken, dat is een groot probleem voor lak en niet watergedragen verf, maar voor watergedragen verf is dat geen enkel probleem, ook niet als er nog een spatje regen of dauw op. Beits : het beitsen van hout Wanneer u gaat verven is het verstandig om het hout van te voren te beitsen.


Daardoor ontstaat er een beschermingslaag, waardoor het hout minder bloot staat aan de elementen van het weer, zoals vocht en uv-straling. Het is ook mogelijk om geïmpregneerd hout te beitsen. Een laag beits biedt uitkomst!


Door het hout te beitsen , bescherm je het tegen invloeden van buitenaf. Beits trekt namelijk dieper in het hout dan verf en heeft een vochtregulerende werking, waardoor het vocht er wel uit kan, maar niet in. Zo hoef je nooit meer te stressen wanneer je een drankje morst. Ik wil een hardhouten bankje voor een statue act schilderen, ik dacht aan een dekkende beits kleur wit.


Ik heb gekozen voor de kleur wit , omdat bij deze kleur het hout niet warm wordt als het bankje in de zon staat. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd.

Bereken wat jouw houten kozijn kost. Heeft u vragen over een van onze producten, werkwijze of service, neem dan contact op. Indien gewenst bellen of mailen we u terug.


Wil je de natuurlijke look van hout behouden? Kies dan voor een lichte houtbeits of transparante houtbeits voor buiten. Tussen de verschillende houtbeitskleuren van GAMMA vind je altijd een beits die bij je interieur past.


Alle in Nederland onder KOMO keur verkocht hout heeft dit proces ondergaan. Hierdoor bestaat de kans oiv licht, en UV uitdroging van de zouten die dan via regenwater worden afgespoeld. Witte vlekken zijn dan zichtbaar op het hout = verzeping.


Beits vzv een UV-filter bied een betere bescherming dan gewone tuinbeits. Breng wel minimaal lagen aan. Met een gekleurde beits geef je je tuinhuis een kleurtje naar keuze. Je hebt hierbij een ruime keuze aan verschillende kleuren: bruin, groen, blauw, wit en grijs. Hou je meer van de natuurlijke uitstraling van hout ? Dan kan je kiezen voor een transparante beits.


Een transparante beits biedt echter iets minder bescherming dan een gekleurde beits. Beitsen is het aanbrengen van een transparante of gekleurde laag op hout. Met beitsen maak je het houtwerk niet alleen mooier, je geeft het bovendien een duurzame bescherming. Bij KARWEI heb je de keuze uit veel verschillende beitsen van bekende A-merken, van transparant tot dekkend en voor iedere toepassing.


Douglas hout zwart beitsen. Het eerste product is HK Lazuur in de kleur ebben. Je kunt gaan voor een transparante beits om de houtkleur goed uit te laten komen, maar er zijn ook verschillende beitsen in andere kleuren. Het hout eenmalig behandelen is meestal niet genoeg. Bij harde houtsoorten zoals Azobe, Padouk, Bankirai en Abiurana wordt hetgeen u erop aanbrengt moeilijker opgenomen door het hout en kan het dus langer duren voordat het materiaal in het hout trekt of dat een dekkende laag niet goed hecht.


Ruw hout neemt meer materiaal op dan glad geschaafd hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts