donderdag 5 mei 2016

Hoe hoog schilderij ophangen

Schilderijophangsystemen webshop. Complete sets ophangsystemen. Uw ophangsysteem laten monteren? Alle schilderijen zijn direct leverbaar en bestel je eenvoudig en snel online. Altijd al een eigen Van Gogh, Kandinsky of Rembrandt gewild?


De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten. Hoe hoog moet ik mijn schilderij ophangen ? Wanneer je een mooi doek op de kop hebt getikt, wil je natuurlijk dat het goed hangt zodat jij en je gasten er zoveel mogelijk van kunnen genieten. Dat het op de juiste hoogte hangen van schilderijen niet altijd even makkelijk is, blijkt uit het feit dat het vaak misgaat.


In de gang is dat staan, in de zitkamer is dat zitten. Laat iemand het schilderij vasthouden en bepaal dan de hoogte. Je zou het misschien niet denken, maar er kan veel misgaan bij het ophangen van een schilderij. Natuurlijk is het boren van een gat in je muur zo gepiept.


Hoe hoog schilderij ophangen

Maar hoe hoog kun je een kunstwerk het beste hangen en welk materiaal moet je gebruiken? WonenCo vroeg het twee deskundigen. Hieronder worden tips gegevens over hoe je een schilderij het beste kunt ophangen en waarmee je rekening zou moeten houden.


Bekijk nu de schilderij ophangen tips. Tip 1: denk goed na hoe je het schilderij wilt ophangen. Een veel voorkomende fout is dat mensen als een kip zonder kop hun schilderij ophangen. Je kunt – uiteraard – een schilderij ophangen op gevoel.


Hoe hoog schilderij ophangen

Door (als je hem bijvoorbeeld in de woonkamer hangt) zelf op de bank te gaan zitten en iemand anders het schilderij voor de muur te laten houden. Op deze manier kan je makkelijk de hoogte bepalen op basis van wat jij mooi vindt. Een schilderij ophangen : alles waar je rekening mee moet houden Bereken eerst hoe hoog je het schilderij moet ophangen.


Je kan op gevoel een schilderij ophangen , maar dat brengt wel een risico met zich mee. Het is verstandiger om even te meten en te berekenen waar je het schilderij dat je net op de kop hebt getikt het beste hangt. Lees hier de tips hoe je een lijst met een schilderij of foto op kunt hangen zonder te hoeven boren of spijkers. Kaders aan de muur zonder gaten in de muur.


Dat maakt namelijk een groot verschil in hoe je het ziet. In een hal of gang kijk je altijd staand tegen de schilderijen aan, deze mogen dus ook wat hoger gehangen worden, maar kijk uit hang ze ook hier niet te hoog. Als je een stijve nek krijgt om een schilderij goed te kunnen zien kun je ervan uit gaan dat je het niet goed hebt opgehangen. Als je net bent verhuisd wil je je nieuwe huis natuurlijk leuk inrichten.


Waarom hang je niet wat schilderijen op? Op zoek naar originele kunst? In dit artikel lees je hoe je makkelijk een schilderij aan de muur kunt bevestigen. Heb je iets aan deze tips?


Hoe hoog schilderij ophangen

Maar, hoe hang je een schilderij nou goed op? Ook voor het ophangen van een schilderij hebben wij een uitgebreid artikel geschreven. Hieronder kan je alle informatie vinden over het ophangen van een schilderij. Met een simpele berekening weet je precies hoe hoog je de lijst moet hangen. Zo is ‘ie het fijnst om naar de kijken.


Hoe je die berekening gebruikt? Het is ook slim om eerst uit te proberen hoe je schilderij gaat hangen. Dit kun je heel makkelijk doen met een stuk papier of krant.


Houd er rekening mee dat je weliswaar staat op het moment dat je het kunstwerk ophangt , maar er meestal zittend van geniet. Ga dus zitten en laat iemand anders even het kunstwerk tegen de muur houden. Stap voor stap: zo hang je een schilderij aan de muur. Wij laten je zien hoe een schilderij ophangen in z’n werk gaat – van het onderzoeken van de muur tot aan het kiezen van de juiste schroef en plug.


De vraag is vaak niet of je een schilderij op wilt hangen, maar vooral waar je het schilderij dan gaat hangen. Zodra je spijkers in de muur gaat slaan is het lastig om dit achter af nog te corrigeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts