donderdag 20 oktober 2016

Gouda holland aardewerk

Gouda holland aardewerk

Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Flora Keramiek Gouda Holland Peking schaal plateel. Royal Gouda Goedewaagen Holland Melkkan.


Hun keramiek is vooral bekend onder de naam Vest Keramiek Gouda. Ben je helemaal hierheen gescrolld om over hollands aardewerk te lezen? Dan heb je geluk, want hier zijn ze.


Het meest algemene hollands aardewerk materiaal is keramiek. Deze vaas is een typisch voorbeeld van aardewerk van deze fabriek, zowel in model als decor. De vaas is voorzien van een decor van korenbloemen.


Gouda holland aardewerk

Op de veiling van deze week: D. Tijdens uw bezoek hoort u hoe het Delfts blauw in Gouda kwam en onze plateel schilder laat u zien hoe het gemaakt wordt. Gemerkt royal gouda holland , een driehoek en 10. Geglazuurd dus geen koudlak.


Passie voor onze innovatieve ontwerpen, traditionele vormen. Societe Ceramique, Maestricht, Holland , Art Deco servies jaren nr. Museum Gouda is dé schatkamer van Gouda. Het museum heeft een voor Nederland unieke collectie altaarschilderijen uit de zestiende eeuw. Het decor of motief wordt met de hand door een zogenaamde plateelschilder op het plateel geschilderd voordat het voor de tweede keer gebakken wordt.


Gouda holland aardewerk

Plateel is een bepaald soort keramiek ( aardewerk ). Dit werk vindt plaats in de plateelbakkerij. Ik verzamel plateel van de Plateelbakkerij Zuid- Holland. De fabriek was gevestigd in Gouda. Die werd gevestigd in Stolwijkersluis aan de Gouderaksedijk. Bekijk het bord Gouda plateel en aardewerk van aimantine op Pinterest.


Bekijk meer ideeën over Gouda , Aardewerk en Flora. Mooie fruitschaal uit de serie `Capri´ van Flora Gouda. Het is de grootste van de schalen dwz. Het decor is voorzien van eenvoudige motieven op een blauw grijs fond.


Geschilderd door Gerrit Oudshoorn. Het keramisch product aardewerk bestaat uit gebakken klei. Kleur, hardheid en structuur van de scherf - de keramische materie - hangen nauw samen met de al dan niet vermengde leemsoorten.


Het wordt gebrand in het middenvuur of demi-grand-feu, bij 8tot 900°C. We maken nog net zo ambachtelijk aardewerk als 4jaar geleden, maar combineren nu ambachtelijk vakmanschap met de modernste ontwerptechnieken. Hierdoor is het aantal mogelijkheden vele malen groter. Keramiek kent geen beperkingen, wat betekent dat alles mogelijk is.


Ons aardewerk beperkt zich niet alleen tot het traditionele Delfts blauw. GOUDA-DESIGN ,collectors of Gouda pottery,ceramics,art nouveau,art deco. Onze site is toegewijd aan het mooie en kleurrijke Nederlandse aardewerk met name.


Met een account kunt u sneller bestellen en heeft u een overzicht van uw eerdere bestellingen. Oude Antiek Brocante Fries Aardewerk Voorraadpot Schaal Kookpot. Prachtige antiek Fries aardewerk.


Gouda holland aardewerk

Het loodglazuur vertoont slijtplekken op het glazuur wat een prachtig geleefd patina opleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts