dinsdag 26 december 2017

Warme kleuren op de muur

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Zorg ook dat de meubels en de vloer goed op elkaar zijn afgestemd qua kleuren. Muren hebben net als de vloer een groot effect op het gehele plaatje.


Met een nieuw behang of een likje verf kan je een mooie verandering teweeg brengen. Let er wel op dat vooral donkere kleuren een verkleinend effect kunnen hebben op de kamer. De juiste kleur muur kiezen in stappen.

Een kleurtje op je muren kan een wereld van verschil maken in je interieur. Het is dan alleen wel belangrijk dat je de juiste kleur en plek kiest, want anders kan het helemaal verkeerd uitpakken. Wij weten hoe lastig het is en helpen je daarom een handje. We hebben je bijvoorbeeld al laten zien met welke herfstkleuren in je woonaccessoires dit goed lukt, maar ook een warme kleur op de muren kan voor een wereld van verschil zorgen.


Warme kalkmatte kleuren voor op de muur. Kleuren hebben onbewust een invloed op de gevoelstemperatuur wanneer je een kamer binnenstapt. Kamers die geverfd zijn in warme kleuren zoals oranje, roo geel of roodbruin zullen warmer aanvoelen dan kamers in koude kleuren zoals blauw, groen of paars.


Zeker op een druilerige dag maakt kleur een groot verschil.

Marmer heeft dezelfde verkoelende werking. Op de muren valt te denken aan een koele lichtgrijze kleur. Breng deze kleuren muurverf bij voorkeur aan op een enkele muur zolang de woonkamer maar ruim daglicht heeft en voldoende breed is, dan is het prima mogelijk.


Dit omdat een donkere tint de neiging heeft om een ruimte visueel kleiner te laten lijken. Gebruik deze kleur bij voorkeur niet in kleine of te donkere ruimtes. Rood is de meest warme kleur.


De kleur van liefde maar ook agressie. Daarom is er maar weinig rood nodig om ergens de aandacht op te leggen. Je kan er een geborgen en warm gevoel mee creëren zodat je na een stressvolle dag even alle zorgen vergeet en languit kan genieten in de zetel.


Naast sfeer kunnen kleuren ook helpen bij het ruimtegevoel van je woonkamer. Hier doe je inspiratie op , welk palet je ook kiest. Kleur is een essentieel onderdeel van je interieur. Van heldere kleuren tot pastel. Kies dan kleurcombinaties uit kleurfamilies of lichte kleuren.


Dus niet alle eetkamerstoelen in één kleur , maar zes verschillende. In het koude seizoen willen we ons huis juist net wat extra warmte geven. We houden graag de basis neutraal zodat we nog heel veel kanten op kunnen met het interieur.

Velen denken meteen aan wit, maar zo langzamerhand wordt dat wit op de muur toch wel een beetje saai. Een natuurlijke kleur groen geeft rust en warmte. Met de kleur groen haal je een stukje van buiten naar binnen. Hang een paar mooie lijsten aan de muur , zet een aantal planten bij elkaar en voeg een paar leuke woonaccessoires toe.


Een heel leuk resultaat bereik je ook door het kastje wat voor de muur staat in dezelfde kleur groen te schilderen. In de juiste proporties zorgen ze voor gezellighei dynamiek en levendigheid en vormen ze een sterk contrast met koude kleuren. Witte muren staan absoluut op nummer één in de lijst van de meest populaire muur kleuren.


Grijze muren staan op nummer twee. Niet voor niets wordt grijs ook wel het coolere chiquere broertje van wit genoemd. Net als wit, is grijs ook een hele mooie neutrale kleur , die je heel mooi met andere kleuren kunt combineren. Het is een natuurlijke neutrale kleur die tussen het grijs en het bruin zit. Een taupe muur kan prima in de herfst maar natuurlijk ook voor de rest van het jaar.


Herfstkleuren passen erg goed bij taupe. Omdat taupe een koele kleur is, is het mooi om daar warme kleuren bij de combineren. Kies kleuren die je helpen om tot rust te komen. Dus geen al te felle kleuren die van de muren spatten. En ook geen intens roo oranje of geel, want dat zijn kleuren die aanzetten aan tot activiteit.


Houd ook rekening met het feit dat je veel tijd doorbrengt in de woonkamer: urenlang op een Ferrari rode muur kijken is niet prettig. Zoals jullie van mij gewend zijn werk ik graag met een kleurenpalet en ik denk dat dit in deze woonkamer metamorfose ook weer goed zichtbaar is. Zoals je hebt gezien kun je met de slaapkamer alle kanten op. Heb je geen zin om de muren in een kleur te verven?


Dan kun je met beddengoed en posters aan de muur ook heel gemakkelijk kleur aanbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts