vrijdag 22 december 2017

Beits eikenhout

Kwaliteit voor de laagste prijs! Van Beginner tot de Serieuze Visser. Alle Beits vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw verfspullen online. Zoek naar eiken hout op de nieuwe KensaQ.


Welke transparante beits kan ik het beste gebruiken voor het beitsen van mijn eikenhout (buiten) en is het nodig om het hout eerst te impregneren?

Onder invloed van zon en regen zal eikenhout na verloop van tijd gaan vergrijzen. Door de beits zal het hout nog langer meegaan en beschermt u het tegen verschillende weersinvloeden. U kunt eikenhout beitsen met een transparante beits of een dekkende beits. Eikenhout beitsen beschermt onder meer tegen uv-straling en vocht.


Gaat u eikenhout behandelen met transparante beits , dan is het voordeel dat de houtnerf zichtbaar blijft. Quick verouderingsbeits is een zeer gebruiksvriendelijke beits op waterbasis en geeft uw eiken houten paneel een verouderde uitstraling. Het is geschikt om onbewerkt eikenhout de door u gekozen kleur te geven. Voordeel van beits is, dat je geen grondverf nodig hebt als basis.


Beits kun je direct aanbrengen op het tuinhout.

Wil je starten met de klus? Klik dan hier om naar alle beitsen te gaan. Daarnaast dient een beits als extra beschermlaagje om de kans op kleine scheurtjes in het eikenhout te verminderen.


Door het gebruik van de beits is het mogelijk om ook kleurenverlies tegen te gaan. Ook geeft de kleur van het eikenblad nou net dat extra wat de woonkamer nodig heeft! Dit wil zeggen dat er her en der lichtere plekken op de tafel zichtbaar zijn. Terwijl ik de beits gelijkmatig heb aangebracht.


Op zich is het niet storend maar ik had verwacht dat het strakker zou opdrogen. Vanwege de grote variëteit in toepassingen wordt eikenhout op veel verschillende manieren afgewerkt. De meest bekende zijn beitsen , lakken en behandelingen met was en olie. Beits voor eikenhout Voor het behandelen van eikenhout met een transparante beits gebruikt u Jotun Demidekk Strukturlasyr.


De beits is filmvormen geeft een natuurlijke uitstraling en beschermd het hout voor lange tijd. Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product. Gewoon met een schuurapparaat het grootste deel wegschuren en na schuren met de hand met fijn schuurpapier tot de tafel kaal is. Het houtsnijwerk zal je met grof en fijn staalwol moeten ontdoen van lak en beits.


Daarna kan je weer beginnen met de tafel te lakken en te schuren. Met een goede beits en goede onderhoud van uw beits gaat uw hout soms vele jaren langer mee! Onthoud wel dat beits regelmatig even opnieuw aangebracht moet worden.

Dit verschilt per merk hoe snel dit weer moet. Meestal ziet u het wel als de oude beits niet meer zichtbaar is. U kunt er ook voor kiezen om uw eikenhout te behandelen met olie. Dekkende Remmers buitenbeits. GAMMA buitenbeits transparant UV donker eiken 7ml is ideaal voor het langdurig beschermen van hoogwaardig hout zoals daklijsten en gevelbetimmeringen.


Deze glanzende beits is een oplosmiddel houdend product en beschikbaar in diverse populaire kleuren. Het product is weersbestendig, waterafstoten UV-bestendig en vochtregulerend. Als het hout een vloeiende nerf of patroon heeft, dan is de kans groot dat het om hardhout gaat. Gebruik welke beits dan ook om de nerf van het hout mooi uit te laten komen.


Op hardhout als eikenhout zul je wat meer lagen beits aan moeten brengen dan op naaldhout, maar het resultaat ziet er nog steeds erg mooi uit. Houten meubels hebben een natuurlijke charme en brengen warmte in elk interieur. Heeft u een eiken tafel en wilt u deze behandelen? We geven u graag een aantal tips over hoe u het beste uw houten tafel behandelen kunt. Experimenteer als je dat wilt met het gebruik van verschillende kleuren voor verschillende delen van het meubel.


Verschillende houtsoorten reageren ook verschillend op de diverse verven, beitsen en olie. Eiken hout bevat Looizuur en hierdoor reageert het anders op sommige stoffen. Hieronder een aantal tips en specifieke eigenschappen van hout.


Als u bijvoorbeeld normaal staal gebruikt ipv RVS krijgt u zwarte plekken in het hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts