donderdag 21 december 2017

Industriele woonstijl

De stoere woonstijl wordt steeds toegankelijker en het is bovenal een hele grote trend. Bijna elke woonkamer heeft op dit moment wel een stoer element. Of het nou een industriële eettafel is of een kleine stoere accessoire.


De meeste interieurliefhebbers zijn er gek op! Hoe ontstond het industriele interieur eigenlijk?

Waar kwam het vandaan en hoe kun je het herkennen? Dit is handig om te weten als je zelf graag een industrieel interieur wilt creeeren. Wij vertellen je er graag iets meer over zodat je aan de slag kunt in je eigen interieur.


Je ziet de industriële woonstijl steeds meer en is helemaal in. Een industrieel interieur maakt veelal gebruik van ruwe materialen. Wij vinden het een hele toffe woonstijl ! Met de juiste industriële meubels kun je deze uitstraling ook bij jou thuis creëren. Onze interieurstylisten staan voor je klaar om samen met jouw te kijken naar een passend industriële woonstijl !

Industriele woonstijl in de woonblog van Maison Belle. Shop de industriële woonstijl. Om deze geliefde woonstijl door te voeren in je eigen interieur, laten we je een selectie producten zien die belangrijke kenmerken van deze stijl als ruwe en toch warme materialen, vooral donkere kleuren en strakke vormen benadrukken.


In de vorige stap van de online cursus interieur inrichten hebben we gekeken naar het belang van een woonstijl of sfeer in je interieur. In deze stap bespreken we de industriële woonstijl. De industriële woonstijl straalt in een interieur een gevoel van ruimte en. In welke van deze woonstijlen voel jij je thuis?


Er zijn verschillende woonstijlen. Voor deze woonstijlen vind je bij vtwonen heel veel inspiratie. Hieronder vind je van alle stijlen de kenmerken. Welke woonstijl het beste bij jou pas?


Een woonstijl met een heleboel mogelijkheden. Deze woonstijl is een combinatie van oude materialen en heeft ook wel wat weg van de retro en vintage woonstijl. Ruwe materialen, stoere vormen en donkere tinten zijn de basis van de industriele woonstijl.


Materialen als staal, hout en leren banken voeren de boventoon in deze woonstijl. Alleen metaal en beton geeft misschien een wat kil uiterlijk, maar door deze materialen te combineren met het juiste hout, wordt de uitstraling alweer een stuk ‘zachter’ en warmer. Combineer stoere materialen als beton, leer met stoere meubels en woonaccessoires.

Dat is niet altijd even gemakkelijk, want hoe vind je jouw interieurstijl? En welke woonstijl past bij mij? De woonstijl industrieel is de interieurstijl die we vandaag uitlichten. Constructiedetails worden niet weggewerkt en een gietvloer, een bakstenen muur en een mooie design-klassieker maken het plaatje helemaal af.


Wil je de mooiste industriele meubels in het echt zien? Vaak hebben de meubelen in deze woonstijl een doorleeft karakter doordat ze intensief zijn gebruikt en een historie hebben en dat mag gezien worden. Je ziet met name de kleuren zwart, wit, grijs, legergroen en bruin terug in een deze woonstijl. Voor elke stijl heeft RoedesOnline de juiste gordijnroede, een railroede voor Wave gordijnen of en sterke gordijnrails voor zware gordijnen. Ontdek jouw woonstijl : stoer wonen in een industrieel interieur.


Van Scandinavisch tot mid-century modern en van bohemian tot minimalistisch. Weet jij eigenlijk wat jouw woonstijl is? Hou je van strakke meubelen of gaat jouw hart sneller kloppen van een versleten, vintage kastje dat je op zolder bij je oma hebt gevonden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts